Versió per a imprimir

Pirotècnia Turís promet molt de tro en el Festival de Pirotècnia València

  • Cristóbal Grau: «Hem redoblat esforç i, a més de portar el festival també a Gandia i a Moncada, la Diputació ja participà en la Fira de Juliol»
  • Gaspar Guaita, gerent: «Tot el que veurà hui el públic està fet per Turís, és producte cent per cent valencià adaptat a més a les noves normatives»
Cristóbal Grau lliura la placa de la Diputació als pirotècnics
08/10/2014

El diputat provincial Cristóbal Grau ha presentat este matí la trenta-cinquena edició del Festival de Pirotècnia «València» de la Diputació de València que se celebra hui, al tall de la mitjanit, com a antesala del 9 d’Octubre, el Dia de la Comunitat Valenciana.

 

A la trobada amb mitjans de comunicació, celebrada al llit del riu Túria vora les instal·lacions habilitades per al llançament pirotècnic, també han acudit Gaspar Guaita i Vicente Cervera, gerent i director artístic, respectivament, de Pirotecnia Turís, l’empresa encarregada del festival.

 

Tal com ha recordat el diputat Grau, «este gran espectacle mostra el compromís de la Diputació amb la indústria pirotècnica valenciana, un dels reptes que va marcar el president Alfonso Rus a l’inici del mandat, i per això hem volgut ampliar el festival a més espais».

 

«Enguany hem redoblat esforç i, a més de portar el Festival també a Gandia i a Moncada, la Diputació també ha participat en la Fira de Juliol, amb dos espectacles pirotècnics», ha recordat Grau.

 

Dèsset minuts d’espectacle

El gerent de Pirotècnia Turís, Gaspar Guaita, ha agraït el suport que la Diputació presta a la indústria valenciana i ha avançat els detalls del castell nocturn.

 

L’espectacle tindrà una duració aproximada de 17 minuts en què «mostrarem del que som capaços en Pirotecnia Turís», diu Guaita. Segons el responsable de l’empresa, «tot allò que s’ha emprat en el llançament ha sigut fabricat per nosaltres, és cent per cent valencià».

 

Intens treball dels pirotècnics

Gaspar Guaita ha explicat que «en un temps rècord, a penes deu dies, hem hagut de canviar els calibres a les noves exigències que Protecció Civil ens va comunicar a final de setembre».

 

Vicente Cervera, director artístic del festival, ha explicat que l’espectacle tindrà molt de tro «perquè ací a València agrada molt així». El llançament seguirà l’estructura següent:: 4 principis, 14 conjunts amb 20 arravataments, 3 prefinals molt forts i intensos, final de color, final de tancament de tro i tancament del tro final anomenat també «tancament hermètic».

 

Un total de 22 persones han treballat durant tres dies per a la instal·lació de l’espectacle pirotècnic a l’antic llit del riu Túria.

 

Servicis especials de transport

La rellevància del certamen propícia la programació de servicis especials en les empreses de transport metropolitanes. A fi de facilitar l’assistència dels ciutadans al festival, Metrovalència oferirà trens durant la nit del dia 8 i prolongarà el seu servici de bon matí per a facilitar la tornada, després de la finalització d’este espectacle pirotècnic.

 

Per raons de seguretat, Protecció Civil ha establit un cinturó preventiu en la zona del llançament dels focs artificials, per la qual cosa, a partir de les 23:00 i fins a la finalització del castell, l’estació d’Albereda romandrà tancada al públic. En eixe període de temps els viatgers que ho desitgen podran baixar en les estacions de Colom, Facultats o Aragó per a acudir al lloc de celebració del Festival. 

Cristóbal Grau
Cristóbal Grau
Gaspar Guaita
Gaspar Guaita
Vicente Cervera
Vicente Cervera
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet