Versió per a imprimir

Policies i fiscals denuncien la falta de formació feminista com a obstacle en la seua labor professional

  • La policia local Estefanía Navarrete i la fiscal de violència de gènere Rosa Guiralt debaten en el Feminario sobre la situació jurídica actual de les dones enfront dels seus maltractadors
  • 300 policies locals van rebre cursos de formació en violència de gènere en 2017 gràcies a la Diputació de València
Imagen
06/06/2018

Una de les taules més esperades, ‘Què està passant amb la violència de gènere?’, va obrir la primera sessió de debats del dissabte en el Feminario de la Diputació després de la projecció del documental ‘En la bretxa’. En aquest debat van intervenir la policia local de València i coordinadora del grup GAMMA, Estefanía Navarrete, i la fiscal del Tribunal Superior de Justícia i delegada de violència de gènere, Rosa Guiralt.

                                           

Navarrete va destacar durant la seua intervenció la importància de la visió de gènere i l'empatia amb les dones que arriben a les comissaries. “Sense una comprensió directa de les causes que fan que aquestes dones siguen capaces de retirar una denúncia al seu maltractador, mai podrem ajudar-les a eixir”, va afirmar la policia. Navarrete va destacar la labor de la Diputació en la seua lluita contra la violència masclista: “gràcies al programa de formació que va impulsar la institució, en 2017 hem pogut formar a 300 policies”, va afirmar la policia local de València.

 

Per la seua banda, Guiralt ha destacat el greu problema que suposa en l'àmbit fiscal i judicial la falta de formació i mitjans en matèria de gènere. “Ni sabem, ni aprenem bé, o potser és que el tema no interesse”, va destacar la fiscal. Guiralt ha fet referència a la falta de mitjans i de persones especialistes en gènere amb els quals s'explica en els jutjats.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet