Versió per a imprimir

Potries estrena el Parc de la Concòrdia, construït amb l’ajuda de la Diputació

  • Josep Bort, diputat de Medi Ambient: «El nou Parc de la Concòrdia de Potries és un projecte integrador d’activitats i persones molt important per al municipi»
  • El condicionament ambiental de la parcel·la i la construcció del parc multi-usos dins del perímetre del poliesportiu ha comptat amb una ajuda de la Diputació de 45.271 euros
Imagen
14/03/2018

El poliesportiu municipal de Potries ja compta amb un espai recreatiu multi-usos a l’aire lliure per a que les veïnes i veïns del poble puguen realitzar exercici i reunir-se per gaudir de l’entorn. El diputat de Medi Ambient de la Diputació, Josep Bort, i l’alcaldessa de la localitat de La Safor, Assumpta Domínguez, han visitat aquest Parc de la Concòrdia que ha sigut construït en una zona regenerada i que comptarà també amb una zona amb jocs infantils per a gaudi dels més menuts.

 

El responsable de l’àrea de Medi Ambient, Josep Bort, ha expressat que «és una obra important sobre tot per l’ús que se li va a donar, perquè és un projecte per a integrar activitats i persones, perquè es tracta d’un equipament on es poden realitzar activitats per a tots els públics, la qual cosa crea un espai d’integració en aquest Parc de la Concòrdia que és molt valuós».

 

A més, el diputat ha destacat que l’objectiu del Programa de Recuperació d’Espais Degradats és «posar en valor, amb la mínima aportació de recursos dels ajuntaments i tot el recolzament tècnic que pugam proporcionar des de la Diputació, estos espais degradats i integrar-los per a l’ús i el gaudi de la ciutadania». «A més —ha afegit— este programa està en una millora contínua amb la incorporació de noves idees tècniques i necessitats que sorgeixen des de la ciutadania i, especialment, pels municipis».

 

Assumpta Domínguez, l’alcaldessa de Potries, ha explicat que «es tracta d’un parc que s’ubica en un enclavament molt important per a nosaltres, a l’aire lliure, que acompleix diverses funcions, perquè ofereix espai per a fer exercici i també una important zona verda per a l’esbarjo familiar. A més, aquest projecte ha servit per a recuperar un territori que estava perdut i que amb els 2000 m2 constitueix un punt molt important per a promoure la convivència, la vida saludable i sobre tot la participació i dinamització social».

 

El nou espai recreatiu públic, situat junt a l’hivernacle municipal, ofereix equipaments de jocs i accessoris per a la realització d’exercicis d’equilibris i també per a la pràctica d’esport a l’aire lliure de forma segura. A més, al parc també s’han disposat barbacoes, taules i cadires per a oferir als veïns del municipi una zona d’esbarjo i convivència veïnal. En quant al nom, segons ha explicat l’alcaldessa Domínguez, el Parc de la Concòrdia fa referència al document de l’any 1511 que signaren Maria Enríquez i Serafí de Centelles, Duquessa de Gandia i Comte d’Oliva, i que va intentar fer la pau en el repartiment de l’aigua.

 

El condicionament i construcció d’aquest parc multi-usos s’ha realitzat en una parcel·la en desús situada dins del perímetre del poliesportiu municipal amb una inversió total de 53.260 euros, dels que 45.271 han sigut aportats a través del Programa de Recuperació d’Espais Degradats de la Diputació i que suposen el 85% de la inversió. Per la seua banda, l’Ajuntament de Potries ha sufragat el restant 15% de l’obra amb 7.989 euros.

 

La parcel·la que ara ocupa el parc passa a tenir un ús públic després d’aquesta intervenció i queda integrada dins d’un jardí format per espècies vegetals autòctones com el Populus nigra (xop negre), el Morus alba (moreres) i el Salix alba (salze blanc), a més de les noves plantacions que han contribuït a enriquir botànicament un important grup de llidoners (Celtis australis). El condicionament d’aquest espai també ha inclòs actuacions per tal de protegir el sòl, la fauna i la flora, i la qualitat paisatgística de l’entorn. Per a això, s’instal·larà, a més, una xarxa de reg automatitzada i es treballarà en la conservació dels exemplars d’arbres de la zona pel seu bon estat.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet