Versió per a imprimir

Prop de 700 persones opten a la borsa de treball d'arquitectes tècnics de la Diputació de València

  • El diputat de Personal, Pepe Ruiz, destaca que el procés respecta els principis d'igualtat, mèrit i capacitat, que han d'imperar en l'accés a l'administració pública
  • També s'han convocat processos per a constituir una borsa de treball de 12 analistes i una altra de 6 metges del treball
Imagen
23/07/2016

Un total de 674 persones estan convocades aquest dissabte al matí per a realitzar l'examen per a formar part de la borsa de 10 arquitectes tècnics convocada per la Diputació de València, a fi de cobrir les necessitats puntuals de contractació d'aquest tipus de professionals per part de la institució provincial. És la primera vegada que la Diputació de València publica una oferta similar per a aquest col·lectiu, cosa que ha provocat una alta demanda i ha obligat la corporació provincial a traslladar l'examen a les instal·lacions de la Universitat de València, concretament a l'Aulari Nord del Campus de Tarongers.

Només 10 persones de les prop de 700 presentades podran formar part d'aquesta borsa d'ocupació a la qual la Diputació de València recorrerà per a cobrir necessitats puntuals de contractació, com puguen ser cobertura de baixes de funcionaris o acumulacions puntuals de treball. I és que, tal com explica el cap del servei de Personal de la Diputació de València, Salvador Duart, «les borses de treball són un recurs molt útil davant aquest tipus de casos», ja que permeten cobrir un lloc que per la seua essència és de caràcter temporal d'una forma ràpida, ja que el procés selectiu s'ha fet prèviament. 

Quan la necessitat és de tipus estructural i requereix la cobertura permanent del lloc de treball, no obstant açò, el sistema utilitzat és el de la publicació d'una Oferta d'Ocupació Pública (OPO) en la qual s'estableixen quines places i en quina quantitat són necessàries perquè puguen convocar-se les oposicions corresponents.

 

Arquitectes, analistes y metges

Fins a hui són 3 les borses de treball que la nova Diputació de València ha convocat enguany: una de 10 Arquitectes Tècnics, una altra de 12 analistes, als quals es requereix estar en possessió del títol de Llicenciat o Enginyer en Informàtica o del Grau en Enginyeria Informàtica més un títol de màster universitari en el mateix àmbit, i una altra de sis metges del Treball, l'examen del qual es va realitzar aquest dijous. No es descarta, no obstant açò, la convocatòria de noves borses d'ocupació en els pròxims mesos, ja que com ha comentat el diputat de Personal, Pepe Ruiz, «en aquests moments són diversos els serveis que necessiten personal i no sempre es poden cobrir amb els treballadors que ja estan en la casa». 

Per açò, des de l'Àrea de Personal periòdicament s'avaluen les peticions dels diferents serveis per a determinar si es tracta de situacions puntuals o de necessitats estructurals i veure de quina manera es poden solucionar, «sense perdre mai de vista la màxima de tot procés respecte els principis d'igualtat, mèrit i capacitat que han d'imperar en la selecció de personal en l'administració pública, cosa que hem tingut molt clara des que constituïm la nova Diputació», ha puntualitzat Pepe Ruiz.
 

Procés selectiu


El procés selectiu per a la constitució de les borses de treball consta de dues fases: un examen i una baremación de mèrits. En el cas de la primera, la prova consisteix en la resolució per escrit d'una relació de preguntes de caràcter pràctic, tendents a valorar la qualificació professional dels aspirants. Aquells que superen aquest examen, la puntuació màxima del qual podrà ser de tres punts, passaran a la fase de baremación de mèrits, en la qual es valoraran el treball desenvolupat com a arquitectes tècnics, tant en l'Administració com en l'empresa privada, els cursos de formació i perfeccionament realitzats i el coneixement del valencià i d'altres idiomes comunitaris, sent el màxim que es pot obtenir en aquesta fase de nou punts. Les borses de treball es constitueixen finalment amb els aspirants que, havent superat l'examen, obtinguen la major puntuació sumant ambdues fases. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet