Versió per a imprimir

Puchalt inaugura «València en blanc i negre II» en la Beneficència

  • El centre cultural de la Diputació de València acull fins al 26 de setembre una mostra de dos-centes instantànies d'aficionats
  • L'exposició s'organitza en diversos apartats: ‘La ciutat’, ‘Treballar’, ‘La festa i la ciutat engalanada’, ‘L'horta i l'Albufera', i 'La mar’
Foto de grup de les autoritats
09/05/2013

La diputada de Cultura, Maria Jesús Puchalt, ha inaugurat esta vesprada l'exposició «València en blanc i negre II», que s'exhibix des de hui fins al 29 de setembre en els patis centrals del Centre Cultural la Beneficència.

 

L'acte inaugural ha comptat també amb la presència de la diputada provincial Carlota Navarro; el director del Museu Valencià d'Etnologia, Joan Seguí; el director de Gestió Cultural, Antonio Lis; la directora del Museu de Prehistòria de València, Helena Bonet, i un centenar d'assistents que no han volgut faltar a l'obertura oficial de la mostra.

 

Puchalt ha comentat durant el recorregut pels jardins d'este espai cultural, que acull dos-centes fotografies que pertanyen a la Col·lecció Tívoli i a l'Arxiu Huguet, que el projecte «sorgix com a continuïtat de la reeixida exposició que el Museu Valencià d'Etnologia presentà el 2008 i va aconseguir batre el rècord d'assistència en superar les 30.000 visites».

 

«Esta nova mostra és, en certa manera, una resposta al desig del públic de conéixer més i millor la seua ciutat», ha declarat la diputada, qui també ha informat que “València en blanc i negre II” documenta amb profusió de detalls la vida tradicional en una ciutat mediterrània i el seu entorn immediat per mitjà d'instantànies fetes majoritàriament per fotògrafs aficionats».

 

Un passeig per València

L'exposició s'organitza en diversos apartats: Els espais de la ciutat, Treballar, La festa i la ciutat engalanada, L'horta i l'Albufera i La mar.

 

En Els espais de la ciutat les imatges mostren les grans transformacions urbanístiques que tingueren lloc entre mitjan segle XIX i la primera mitat del segle XX: l'eixample burgés, l'aparició dels barris obrers i les millores en les infraestructures viàries i l’equipament urbà caracteritzen una nova època marcada per l'arribada del cotxe i la seua extraordinària expansió.

 

Les fotografies de l'apartat dedicat a Treballar exhibixen la importància dels mercats setmanals; la construcció del Mercat Central o el Mercat de Colom; l'aparició de magatzems tèxtils com La Isla de Cuba, Pampló Hermanos, El Siglo Valenciano o El Águila, que donaran pas a un nou concepte de comerç.

 

En La festa i la ciutat engalanada, les imatges relaten el calendari festiu valencià, religiós i laic: el Corpus Christi, la Setmana Santa, Sant Vicent Ferrer o la Mare de Déu dels Desemparats, Carnestoltes o la Fira De Juliol.

 

L'horta i l'Albufera, amb el capítol La mar, repassa els paisatges que rodegen la ciutat i que representen un espai privilegiat, on té lloc una bona part de la cultura tradicional valenciana.

 

L'exposició s'exhibirà en els patis del Centre Cultural la Beneficència des del 9 de maig al 29 de setembre.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet