Versió per a imprimir

Representants públics de Bolívia i Guatemala s'interessen pel treball de la Diputació en gestió de residus

  • Les autoritats de tots dos països visiten la planta de tractament de residus del Consorci de la Ribera-Valldigna, situada a Guadassuar
Imagen
27/11/2019

Un grup de representants polítics municipals procedents de Bolívia i Guatemala s'han reunit este dimecres amb la diputada de Tractament Sostenible de Residus, Mentxu Balaguer, per a conéixer de primera mà el treball que realitza la Diputació de València en tot allò relacionat amb el tractament de residus.

 

La trobada ha tingut lloc en la seu de GIRSA (Gestió Integral de Residus Sòlids S.A.), que és l'ens de la Diputació encarregat de gestionar el tractament dels residus urbans. D'esta manera, des de la institució provincial s'ha pogut detallar a les autoritats de Bolívia i Guatemala, responsables en els seus respectius països d'estes tasques, com funciona GIRSA, referent en el sector de la gestió de residus.

 

Bàsicament s'han explicat les solucions mediambientals que es presten als municipis per a augmentar l'eficàcia de la gestió, tals com la recollida de residus sòlids urbans i neteja viària, la recollida selectiva d'estes, el tractament de residus industrials i la gestió dels abocadors.

 

Visita a la planta de Guadassuar

 

Posteriorment, les delegacions de Bolívia i Guatemala han visitat la planta de tractament de residus que el Consorci de la Ribera-Valldigna té a Guadassuar, on han pogut comprovar la labor que allí es realitza. Durant la visita han estat presents l'alcalde de Guadassuar i president del Consorci, Salvador Montañana, i la diputada i representant de la Diputació en el Consorci, Mentxu Balaguer.

 

Esta activitat ha sigut organitzada per la Diputació de València en col·laboració amb l'ONG Fundació Musol, dedicada al municipalisme i especialitzada en la cooperació al desenvolupament en països com Bolívia, Guatemala i el Senegal.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet