Versió per a imprimir

Requena-Utiel rep més de 7 milions d’euros de la Diputació en la primera part de la legislatura

  • El president, Jorge Rodríguez, i la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, coincideixen a destacar l'aposta per l'autonomia dels municipis i el canvi cap a una gestió “de llums llargues”
  • Entre les diferents actuacions, destaca l'impuls turístic de la regió amb l'acolliment d'esdeveniments de primer nivell, com una etapa de la Vuelta a España i l'exposició ‘Memòria de la modernitat’
Imagen
16/08/2017

En l'equador de la legislatura, la Diputació de València ha invertit un total de 7.126.589,29 euros en la comarca de Requena-Utiel a través dels diferents plans i línies d'ajuda de la Corporació provincial, que han permès “retornar l'autonomia als alcaldes perquè invertisquen els diners dels ciutadans en les obres que milloren les seues vides”, en paraules del president de la institució, Jorge Rodríguez.

 

En la mateixa línia s'expressa la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, que destaca “la fi dels favoritismes en la concessió d'ajudes als ajuntaments”, així com “una xicoteta gran revolució en cadascuna de les àrees de gestió d'aquesta institució”. Amigó posa en valor al seu torn la col·laboració entre administracions que ha acabat amb la confrontació d'antany, i Rodríguez reforça aquests principis del nou model de gestió rebutjant la visió a curt termini i “posant en pràctica la política de llums llargues que ens permeta engegar projectes necessaris per a les comarques valencianes”.

 

En els dos últims anys Requena-Utiel ha rebut un total de 7.126.589,29 euros, dels quals 1.928.950,84 euros han sigut destinats al Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), concretament 1.490.129,63 euros en 2015 i 438.821,21 euros en 2016; 1.650.981,51 euros del Pla de Provincial d'Obres i Serveis (PPOS); 1.558.304,53 euros del SOM; 948.153,41 euros a través del Pla de Camins i Vials (PCV); 57.350 euros del Pla d'Ocupació; i 982.848,99 del Fons de Cooperació Municipal.

 

 

Posada en valor d'una regió amb elevat atractiu turístic

 

Entre les actuacions dutes a terme en la comarca destaquen aquelles que han servit per a potenciar l'atractiu turístic de Requena-Utiel, situant-la en el mapa d'esdeveniments com la Vuelta a España, que en l'edició de 2016 va comptar amb Requena com a eixida d'una etapa que va travessar la província amb final a Gandia; o l'arrencada en la ciutat requenenca de l'exposició ‘Memòria de la modernitat’, que mostra els tresors artístics de la Diputació de València, i que així mateix recorrerà altres municipis valencians.

 

Així mateix, aquest suport als atractius turístics de la comarca es reflecteix en la visita del president Jorge Rodríguez a la cooperativa agrícola d'Utiel, que pretén restaurar els cellers que hi ha sota el casc antic, un tresor patrimonial que es desitja connectar en un únic recorregut en un projecte que ha rebut ajudes de l'àrea de Turisme de la Corporació provincial, amb el qual al mateix temps es posa en valor un element clau en la cultura de la regió: el vi.

 

De la mateixa manera, les inversions de la Diputació de València en la comarca han permès remodelar de forma integral la Plaza de la Puerta del Sol d'Utiel, punt neuràlgic de la ciutat i centre de reunió dels veïns i veïnes de la localitat. “És una satisfacció comprovar com els nostres alcaldes i alcaldesses estan invertint les ajudes que arriben des de la Diputació en projectes que repercuteixen directament en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”, ha afirmat Rodríguez.

 

Una altra de les actuacions destacades en la comarca ha sigut la forta injecció econòmica del Pla de Camins i Vials 2016-2017, amb un total de 948.000 euros, quantitat que doblega la rebuda en el pla anterior. Amb aquestes subvencions, segons va explicar la vicepresidenta de la institució provincial, Mª Josep Amigó, “hem posat més recursos que mai al servei dels municipis, eliminant l'arbitrarietat i l'opacitat, governant amb visió de país millorar la gestió dels recursos públics”.

 

A més, els plans provincials han deixat en la comarca desenes d'obres de millores de carrers i camins, bàsicament d'asfaltat i accessibilitat; l'adequació d'edificis públics i zones verdes; la rehabilitació de patrimoni; la modernització de les xarxes d'aigua potable i nous equipaments en zones i instal·lacions esportives. Actuacions que en molts casos venien reclamant els veïns durant anys i que, en tots els casos, milloren els serveis i la qualitat de vida de les persones.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet