Versió per a imprimir

Rodar a València és garantia d’èxit “per la seua llum, les seues localitzacions i els seus grans professionals”

  • Els productors José Jaime Linares i Mila Luengo i els responsables de les Film Office de Benidorm, València i Sagunt protagonitzen la Trobada Film València organitzada pel Patronat de Turisme de València en Russafa
Trobada Film València en Russafa
16/05/2019

Alta rendibilitat, excel·lent retorn reputacional i promoció turística exponencial del territori. Són tres dels grans beneficis de ser un territori film friendly, constatats pels professionals de l'audiovisual reunits hui en la Trobada Film València, organitzada pel Patronat de Turisme de València en el barri de Russafa de València.

 

“Rodar a València és garantia d'èxit per la seua llum, les seues localitzacions i els seus grans professionals”, han coincidit a destacar els participants en aquesta innovadora sessió d'intercanvi i network per a reivindicar València com a territori audiovisual excel·lent.

 

La sessió de treball ha comptat amb la participació dels productors José Jaime Linares i Mila Luengo, els responsables de les Film Office de València, Sagunt i Benidorm, Vicent Haba, Albert Llueca i Rosa Llorca, respectivament; la coordinadora de Film València, Ann Hernández, i el director del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles. El periodista Alvaro G. Devís ha exercit de moderador.

 

Rodar en un municipi “és molt rendible”, han assenyalat. Entre altres exemples, el director de la Film Office de Sagunt, Albert Llueca, ha comentat que l'empresa de càtering d'un rodatge pot arribar a facturar en un sol mes la mateixa quantitat que en tres anys d'activitat normal en el municipi.

 

Promoció turística “impagable”

 

Per part seua, Rosa Llorca de la Film Office de Benidorm, ha destacat la capacitat d'exportar imatge de la sèrie ‘Benidorm’, “rodada en el nostre municipi i que porta huit temporades d'èxit en el segon canal privat del Regne Unit. És una publicitat turística impagable”.

 

En la seua intervenció, Vicent Haba, de Film Office València, ha apuntat la necessitat d'anar millorant l'atenció directa als professionals del sector audiovisual des de les institucions i ha assenyalat que la Fundació Turisme València ha elaborat un formulari descarregable per a facilitar els tràmits burocràtics.

 

Evarist Caselles, director del Patronat de Turisme de València, ha indicat que “el nostre principal treball és assegurar que les tasques estiguen fetes i a punt, assegurar que el rodatge es pot realitzar sense problemes dins del termini i en la forma escaient”. En aquest mateix sentit s'ha pronunciat José Jaime Linares, que ha remarcat que “la seguretat és un valor”.

 

Mila Luengo, que acaba de participar en la producció del rodatge de ‘Perdida’, de Mediapro, ha qualificat de “fantàstiques localitzacions” els exteriors i interiors de Sagunt  emprats en la sèrie, i que aquest qualificatiu pot estendre's a la major part del territori valencià, siga de costa, marjal o interior.

 

El Patronat de Turisme de València disposa de la plataforma digital “Film València” com a punt de trobada per a la creació de projectes audiovisuals en el territori valencià que contribuïsquen a activar les economies locals mitjançant l'explotació de recursos i serveis associats a la indústria cinematogràfica i publicitària.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet