Versió per a imprimir

Rosa Regàs: “Les religions són centres de poder piramidal en els quals les dones som l'últim esclavó”

  • L'escriptora catalana i l'activista i psicòloga marroquina Ibtissame Betty Lachgar debaten sobre feminisme, confessionalitat estatal i educació laica en el congrés organitzat per la Diputació
Imagen
06/02/2019

El laïcisme i la llibertat de consciència són, segons la psicòloga i activista marroquí, Ibtissame Betty Lachgar, els pilars fonamentals de la llibertat de les dones. Una realitat a la qual l'escriptora Rosa Regàs afig la necessitat que l'Estat siga aconfessional i per tant “l'educació pública i laica”. Una mirada feminista que en el context actual de creixent polarització política i social entorn de la Igualtat pren cada vegada més rellevància en el debat públic.

 

La compatibilitat entre igualtat de gènere i religió s'ha debatut aquest dissabte en la ponència ‘Feminisme i religions: són compatibles?’, en el marc del IV Feminari organitzat per la Diputació de València. Un debat moderat per Raquel Ortiz, de l'organització València Laica, en el qual s'ha conclòs que tant l'Islam com el Catolicisme “són centres de poder i estructuren la societat de forma piramidal. Déu, ministres, homes i finalment, les dones”, ha destacat Rosa Regàs.

 

Betty Lachgar ha fet durant la seua intervenció una defensa clara del laïcisme en l'educació i l'Estat com a única via per a la igualtat real, posant d'exemple el seu país natal: “al Marroc l'educació islàmica a les escoles és obligatòria i ensenya bàsicament odi i misogínia”. L'activista ha defensat que laïcisme i feminisme van de la mà, “perquè totes les religions són misògines”, ha declarat.

 

Afirmació que ha subscrit l'escriptora Rosa Regàs, qui a més ha posat l'accent que la separació de l'Església i l'Estat és una condició bàsica per a un Estat igualitari, “un govern no ha de ficar-se en l'ànima ni en la consciència de ningú”, conclou.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet