Versió per a imprimir

Rotglà construeix una nova zona annexa al cementeri municipal per a solucionar la falta d'espai de la instal·lació

  • El consistori ha invertit un total de 150.000 euros en l'ampliació mentre que la Diputació de València ha assumit els 35.000 euros del cost de la reforma de la part antiga
  • L'alcalde, Amador Climent, assegura que l'únic assumpte pendent és la construcció de nínxols, la qual cosa confia poder realitzar en 2017
Imagen
19/10/2016

Després de diversos mesos d'obres i una inversió propera als 185.000 euros, l'Ajuntament de Rotglà i Corberà ha conclòs la reforma i ampliació del cementeri municipal, una instal·lació centenària l'espai de la qual començava a resultar insuficient per a les necessitats del municipi. Després d'aquesta actuació, que ha permès dotar al cementeri d'una part nova, contigua a la ja existent, l'únic assumpte pendent ara és la construcció de nous nínxols, la qual cosa segons ha avançat l'alcalde de la localitat, Amador Climent, està previst dur a terme en 2017.

“L'ampliació del cementeri era una gran necessitat per a Rotglà i Corberà, perquè hi ha molta gent major i no solament és que amb prou faenes quedaven ja una quinzena de nínxols, sinó que a més no teníem espai físic per a poder construir més”, ha explicat Amador Climent.

 

Per a la realització d'aquesta obra, l'ajuntament va tenir primer que adquirir uns terrenys contigus al cementeri, ja que no disponia de sòl propi, i posteriorment generar tota la infraestructura, des del clos fins a la urbanització interior, incloent la instal·lació de llum i aigua i la canalització de desguassos. Tot açò suposava una inversió propera als 150.000 euros, per a açò l'Ajuntament de Rotglà i Corberà va haver d'invertir els diners procedents del Pla Provincial d'Obres i Serveis, així com recursos del propi consistori. 
 

Amador Climent ha recordat, no obstant això, que les necessitats respecte a aquesta instal·lació afectaven també a l'ara denominada “part antiga”, que es trobava molt deteriorada. “Urgia realitzar una reforma tant a nivell estètic com estructural que garantira el seu manteniment, però l'ampliació consumia tots el pressupost del que disposàvem, per la qual cosa decidim sol·licitar ajuda a la Diputació de València”, ha explicat l'alcalde de Rotglà, qui al desembre es va reunir amb el president de la institució provincial, Jorge Rodríguez, per a aquesta fi. 

Analitzada la necessitat i urgència de l'actuació, la Diputació de València va acordar subscriure un conveni amb l'ajuntament per al finançament del projecte de reforma per un import de 35.000 euros, que, entre uns altres, incloïa la pavimentació en la part final, que era l'única que mantenia el ferm de formigó, la col·locació de voreres, la restauració i pintat de les parets i la renovació dels desguassos. 

Per a Jorge Rodríguez, “el cas de Rotglà i Corberà és una d'aqueixes situacions en les quals la labor de la Diputació de València, com a administració que ha de treballar colze a colze amb els ajuntaments, adquireix tot el seu sentit, doncs en ocasions els municipis es troben en situacions de vertadera urgència en els quals la falta de recursos pot suposar que es deixen de prestar a la ciutadania uns serveis fonamentals i que, com en aquest cas, suposen a més una competència bàsica dels ajuntaments que la llei els atribueix expressament”. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet