Versió per a imprimir

Rus firma amb les associacions agrícoles valencianes convenis per a subvencionar projectes formatius

  • La Diputació subscriu amb AVA-ASAJA un conveni per a fer cursos sobre tractaments fitosanitaris dirigits als agricultors de la província
  • La corporació coŀlaborarà amb La Unió per al desenvolupament del programa «Aliments ecològics i de proximitat en els menjadors escolars de la província de València»
Firma convenio AVA-ASAJA foto_Abulaila (1).JPG
07/05/2015

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha subscrit hui convenis de coŀlaboració amb el president de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA), Cristóbal Aguado, i amb el president de La Unió de Llauradors i Ramaders, Ramón Mampel, per a dur a terme cursos i programes en la província.

 

La institució provincial subvencionarà activitats formatives per a la capacitació d'agricultors de la província en tractaments fitosanitaris en explotacions agrícoles.

 

L'acord establit contempla cursos a agricultors per a l'obtenció i expedició del carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris en les especialitats de bàsic i qualificat, que s'impartiran en diferents municipis de la província.

 

Cristóbal Aguado ha subratllat la importància «d’incentivar la formació» i que amb el conveni «aconseguirem que un nombre molt important d'agricultors en un nombre molt rellevant de pobles puguen fer este curs, tinguen el carnet de qualificació i ho facen més econòmicament i fàcilment».

 

Així mateix, el president d'AVA-ASAJA ha dit que «els cursos arribaran a vora 4.000 o 5.000 persones» en funció de la demanda, «però intentarem multiplicar-nos al màxim per a aconseguir que siguen molts agricultors els que puguen beneficiar-se de la iniciativa».

 

La Comissió Europeaobliga els estats membres a vetlar perquè tots els usuaris professionals, entre els quals estan els agricultors, tinguen accés a la formació apropiada per a manejar productes fitosanitaris a fi de reduir els riscos per a les persones i el medi ambient.

 

Promoció alimentació mediterrània

Durant la jornada, el president de la Diputació ha subscrit també un conveni de coŀlaboració amb el president de La Unió de Llauradors i Ramaders, Ramón Mampel, per a desenvolupar el programa «Aliments ecològics i de proximitat en els menjadors escolars de la província de València».

 

El president de La Unió ha explicat que l'objectiu de la iniciativa és «fer tallers en els coŀlegis perquè els xiquets adquirisquen una cultura d'alimentació sana enfocada al consum d'aliments ecològics», alhora que vol «fomentar els productes locals lligats al territori».

 

Mampel ha dit que la finalitat és arribar a tota la província, «des del litoral, on hi ha més fruits, hortalisses i cítrics, fins a la part de l'interior, on hi ha ametles, oli, vinya i cereals», perquè «tot juga un paper molt important dins de l'alimentació mediterrània».

 

El programa, els beneficiaris del qual seran alumnes de diferents centres escolars de la província d'entre cinc i deu anys, vincula la salut, la conservació del medi ambient, el desenvolupament rural i l'educació dels menors i les seues famílies.

 

A través de la informació, la promoció i l’ús dels aliments ecològics en els centres educatius, es pretén impulsar el coneixement i la demanda de la població de la província de València i potenciar els canals curts de comercialització per a consolidar l'estabilitat dels mercats per als grups de productors locals.

Aguado
Aguado
Mampel
Mampel
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet