Versió per a imprimir

Rus: «Hem de potenciar activitats que salven vides i continuar apostant pel Consorci de Bombers»

  • Xàtiva acull esta setmana la VI Trobada Interna d’Excarceració del Consorci de Bombers
  • Tarazona destaca que el Consorci fa «més de mil servicis de rescat en accidents de trànsit a l’any»
Rus en la roda de premsa a Xàtiva
08/04/2013

 

El president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, ha agraït l’elecció de la capital de la Costera com a seu de la VI Trobada Interna de Rescat en Accidents de Trànsit del Consorci Provincial de Bombers de València. «És important potenciar totes estes activitats que contribuïxen a salvar vides. Gràcies a estes trobades podem conéixer el treball diari dels bombers i és un orgull que Xàtiva aculla esta trobada», ha destacat Rus en roda de premsa en el consistori xativí.

 

El president de la Diputació ha destacat també el «treball del cos de bombers, cada dia més valorat, perquè sempre està en primera línia, al servici del ciutadà». «Des de la Diputació, és la nostra obligació continuar apostant pel Consorci de Bombers i no deixarem de treballar per ells», ha assegurat.

 

L’acte ha comptat a més amb la participació del diputat provincial i president delegat del Consorci, Francisco Tarazona, i del concejal de Seguretat Ciutadana, José Antonio Vidal, com també la de la de José Antonio Ortiz com a membre de l’organització de la trobada i Andrés Aspas en representació d’APRAT, associació nacional per al rescat en accidents de trànsit.

 

Tarazona, per la seua part, ha destacat que el Consorci fa «més de mil servicis de rescat en accidents de trànsit a l’any, amb els quals se salven moltes vides». «Per al Consorci és molt important continuar potenciant estes trobades i estem orgullosos de formar part dels cinc millors equips d’excarceració del món, perquè salvar una vida no té preu».

 

VI Trobada Interna d’Excarceració

La VI TrobadaInterna d’Excarceració se celebrarà els pròxims divendres i dissabte, 12 i 13 d’abril, al Pavelló de Voleibol de Xàtiva.

 

Divendres dia 12, les maniobres es realitzaran de 8:30 hores a 17:00 hores. Com a novetats d’enguany, després de les maniobres de divendres es farà un taller tècnic de material, de 17:00 hores a 18:30 h. Dissabte dia 13, les maniobres s’efectuaran de 8 h a 13 h. En finalitzar es farà el lliurament de trofeus.

 

Cada equip participant farà dues maniobres: la denominada completa, en què els equips tindran vilnt minuts per a rescatar una víctima que no presenta un risc vital immediat, i la maniobra immediata, en la qual els equips de rescat tenen dotze minuts per a rescatar una víctima ferida greu.

 

Hi participen sis equips del Consorci Provincial que es juguen el passe per a la trobada nacional: Sagunt, Catarroja, Gandia, Xiva, Sinarcas I i Sinarcas II. A més dels equips del Consorci, s’ampliarà la trobada amb un escenari on participaran tres equips de Bombers de l’Ajuntament de València, que faran la seua trobada interna en paraŀlel. Igualment, com a equips invitats, hi assistiran un equip del Consorci de Bombers de Badajoz i un altre equip de Pompiers Charente-Maritime (França).

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet