Versió per a imprimir

Rus presenta la Juanita moderna

  • El nou vehicle continuarà amb el servici, que funciona a soŀlicitud dels grups esportius i socials de Titaguas, Aras de los Olmos, Benagéber, Chelva i Tuéjar
  • La corporació provincial finança íntegrament l'adquisició del nou cotxe, que manté la línia històrica de la Juanita
Presentación autobús Serranía foto_Abulaila (1).jpg
15/01/2015

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha presentat este matí amb el president de la Mancomunitat de l'Alt Túria i alcalde de Titaguas, Ramiro Rivera, el nou microbús conegut tradicionalment com la Juanita, que substituïx el vehicle que prestava el mateix servici des del 1996.

 

Els alcaldes de l'Alt Túria (Titaguas, Aras de los Olmos, Benagéber, Chelva i Tuéjar) han viatjat este matí en el vehicle per a assistir a l'acte, que també ha comptat amb la presència dels diputats Amparo Mora, Carlota Navarro, Maria Jesús Puchalt, Francisco Tarazona, Oreto Segura, Raúl Pardos i Bartolomé Nofuentes.

 

El nou microbús funciona a soŀlicitud dels diferents coŀlectius esportius, com clubs de futbol, handbol i futbol sala, i socials, com ames de casa, jubilats i pensionistes. El vehicle també presta els seus servicis a l'Escola de Música, segons explica el president de la Mancomunitat.

 

El 2011, Rivera es va reunir amb el vicepresident primer i diputat de Cooperació Municipal, Juan José Medina, per a soŀlicitar l'ajuda de la Diputació de València a fi d'adquirir el nou microbús i substituir l'antic vehicle. «La corporació provincial subvencionà immediatament i íntegrament l'adquisició del nou cotxe per mitjà d'una ajuda de 40.000 euros a la Mancomunitat» —informa. 

 

Es tracta d'un vehicle de dèsset places totalment equipat amb totes les mesures de seguretat i comoditat per als viatgers, que continuarà prestant un servici que resulta fonamental per als municipis d'Aras de los Olmos, Benagéber, Chelva, Titaguas i Tuéjar per a desplaçaments locals o la ciutat de València. «Es tracta d'un transport molt important per als municipis, ja que desplaça els seus coŀlectius, una tasca que assumí la mancomunitat des del 1996 i continuarà gràcies a la Diputació de València» —menciona.

 

El vehicle anterior fou finançat per la Diputació de València i la Generalitat Valenciana.

 

Història de la Juanita

El servici de la Juanita els va establir a principis dels anys quaranta l'empresa constructora de l'embassament de Benagéber a fi d'atendre els desplaçaments dels treballadors i les seues famílies. La línia es mantingué fins a mitjan anys setanta i desapargué amb la finalització de les activitats de la fàbrica de Cementos Turia.

 

La Juanitacomunicava les poblacions de la zona amb Utiel, municipi a què acudien els veïns de la zona a fer compres. El vehicle transportava els habitants de Chelva, Tuéjar, els poblets de Bercuta y Villar de Tejas (Chelva), el poblat de l'embassament, Benagéber, els poblets de Cortes de Abajo, Cortes de Arriba, Cortes de Enmedio y Villanueva (Benagéber) i Casas de Medina (Utiel).

 

La Mancomunitatde l'Alt Túria recuperà el servici d'este autobús, que —segons Rivera— utilitzen anualment vora nou-centes persones. 

 

El responsable de la mancomunitat ha informat que el nom popular de l'autobús té el seu origen en el fet que un dels presos que participaven en la construcció de l’embassament de Benagéber acudia tots els dies a la parada de l'autobús a esperar la seua dona, Juanita, que mai va arribar. Per eixe motiu anomenaren popularment la Juanita el vehicle que desplaçava els treballadors i les seues famílies.

Declaracions del president de la Mancomunitat de l'Alt Túria i alcalde de Titaguas, Ramiro Rivera
Declaracions del president de la Mancomunitat de l'Alt Túria i alcalde de Titaguas, Ramiro Rivera
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet