Versió per a imprimir

S’obri el termini de presentació d’obres per als premis València i València Nova del Magnànim

  • Juntament amb les modalitats de poesia, narrativa i assaig es manté la categoria per a joves menors de 31 anys
  • Els treballs, que han de ser inèdits, es podran presentar fins el 28 d’abril a través de la plataforma telemàtica
S’obri el termini de presentació d’obres per als premis València i València Nova
07/02/2017

Ja està obert el termini de presentació d’originals per a l’edició 2017 dels premis València i València Nova de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. Tal com estableix la convocatòria, publicada ahir, dilluns 6 de febrer, al Butlletí Oficial de la Província (BOP), les obres, que han de ser inèdites, es podran presentar fins al 28 d’abril de manera telemàtica a través de la pàgina web de la institució, www.alfonselmagnanim.net.

 

Les obres presentades optaran als guardons de narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà i assaig, i a banda hi ha una categoria (València Nova) per a menors de 31 anys en totes les modalitats. La concessió dels guardons comporta la publicació de l’obra i un premi en metàl·lic de 15.000 euros en les modalitats de narrativa i assaig i de 7.500 euros en les de poesia. Pel que respecta a la categoria jove, València Nova, els premis són de 5.000 euros en narrativa i assaig i 2.500 euros en poesia. El premi d’assaig serà publicat directament pel Magnànim dinsdel seu catàleg i Bromera editarà els llibres en valencià (poesia i narrativa), mentre que Versàtil ho farà amb els premis de narrativa en castellà i Hiperión s’ocuparà dels premis de poesia en castellà.

 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat que confia que aquesta edició, amb més temps en la convocatòria, «millorarà la participació en quantitat i qualitat dels treballs que opten a uns premis cada vegada més prestigiats i reconeguts» i es consolidaran els canvis iniciats el 2016, en especial l’aposta del Magnànim per l’assaig i els premis per a joves. «En un temps de crisi i de canvi –explica el responsable de Cultura— són més necessaris que mai el pensament i la reflexió i la Diputació té l’obligació i el deure d’oferir espais a veus noves i plurals».

 

Rius ha destacat també que igual que l’edició anterior es cuidarà molt «el prestigi i la pluralitat de les persones que integren els jurats»i que la gala d’entrega, al mes d’octubre, serà «sorprenent i divertida».

 

Cal recordar que l’edició 2016 els premiats varen ser Manel Marí (poesia en valencià), Constantino Molina (poesia en castellà), Teresa Broseta (narrativa en valencià), José Vicente Pascual (narrativa en castellà) i Jordi Julià (assaig), a més, de Bruna Generoso i Raquel Vázquez en la modalitat de poesia jove en valencià i castellà.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet