Versió per a imprimir

Sagunt a Escena dona la benvinguda a la cultura en viu amb l’edició més àmplia i amb més estrenes de la seua història amb la col·laboració de la Diputació

  • Comptarà amb 11 estrenes absolutes, entre les quals ‘Elektra.25’ d’Atalaya, amb la direcció de Ricardo Iniesta, nominat als Premis Max
  • Hi passaran noms com Sol Picó i ‘Chapi’, Manuel Galiana, Pepón Nieto i Fele Martínez
  • La vessant musical del festival compta amb el grup Manel i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, que farà la cloenda del festival
  • El festival es desenvoluparà del 4 d’agost al 5 de setembre i la informació es pot consultar en: www.saguntaescena.com
Imagen
13/07/2020

El director general de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, ha presentat la 37 edició del festival Sagunt a Escena amb el lema ‘Recuperem l’escena’. En esta edició del festival, organitzat per l’IVC, que compta amb la col·laboració de la Diputació de València, l’Ajuntament de Sagunt i de diversos patrocinadors, el responsable de l’IVC ha estat acompanyat per la diputada de Teatres de la Diputació de València, Glòria Tello; l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el director del festival, Juan Vicente Martínez Luciano.

 

La responsable de Teatres de la Diputació de València, Glòria Tello, ha destacat el fet que “hem establit una excel·lent relació amb Sagunt a Escena. Una relació interinstitucional construïda des de la convicció de la necessitat de la cultura. En un moment difícil com l'actual reactivem les arts escèniques i de carrer”.

 

El festival s’obrirà el 4 d’agost amb l’estrena musical a la Pujada al Castell d’‘Homenaje a Alicia de Larrocha’, de Jorge Tabarés. Es desenvoluparà fins al 5 de setembre amb 39 propostes de teatre, dansa, música, circ i espectacles de carrer: 11, al Teatre Romà; 7, a la Glorieta; 7 més, a la Pujada al Castell; 2, al Centre Cívic del Port; 4, al Centre Cultural Mario Monreal; 5, a l’Auditori Joaquín Rodrigo, que s’hi afix com a nou espai del festival; 2, a la Casa de la Cultura, i 1, a la Casa dels Berenguer, a part de la programació del festival Ressona de Sagunt en Viu, que compta amb la col·laboració de Sagunt a Escena.

 

De les estrenes absolutes, 4 d’estes són al Teatre Romà: la primera, ‘Incovidsació en do major’, serà el 5 d’agost, un espectacle de música i dansa ideat per a obrir aquesta edició a l’escenari principal del festival. Compta amb la direcció musical de ‘Chapi’, la coreografia i la direcció de Sol Picó i la col·laboració de Carles Dénia.

 

Un altre dels plats forts és l’estrena absoluta al Teatre Romà d’‘Elektra.25’, d’Atalaya i dirigida per Ricardo Iniesta, nominat als Premis Max. Es podrà veure el 8 d’agost.

 

El 29 d’agost arriba l’estrena d’‘Eduardo II, Ojos de Niebla’, de La nariz de Cyrano. I el 4 de setembre, i amb motiu del 25 aniversari de la companyia valenciana Hongaresa Teatre, s’estrena la tragicomèdia ‘Saguntilíada’.

 

Un any més arriba a Sagunt a Escena una producció del Festival de Teatro Clásico de Mérida amb Petación Espectáculos y Mixtolobo els dies 22 i 23 d’agost. Es tracta d’‘Anfitrión’, de Molière, i compta amb actors com Manuel Galiana, Pepón Nieto, Fele Martínez i Paco Tous.

 

Pel que fa a música, el 18 d’agost el grup Manel presenta el seu últim treball, ‘Per la bona gent’, i el 5 de setembre tancarà el festival l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

 

Tota la programació del Centre Cultural Mario Monreal, de la Casa dels Berenguer i de la Casa de la Cultura de Sagunt és valenciana. A la programació de la Glorieta ho són 6 de les 7 propostes; a la Pujada al Castell, 3 de les 7 propostes, i a l’Auditori Joaquín Rodrigo, 4 de les 5 obres de teatre.

 

Una edició més, el preu de les entrades del festival es manté i les entrades més cares són de 24 euros. La programació de la Glorieta, la Pujada al Castell, el Centre Cívic i la Casa dels Berenguer és gratuïta.

 

Tota la informació sobre la programació i la venda d’entrades i descomptes es pot consultar en www.saguntaescena.com.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet