Versió per a imprimir

Seguí inaugura el carril per a vianants i ciclistes entre El Mareny i Les Palmeres que els veïns porten 20 anys demandant

  • La Diputació de València ha destinat 185.813 euros a l'execució d'aquest projecte que millora la seguretat de vianants i ciclistes
  • El diputat de Carreteres i l'alcalde del Mareny, Jordi Sanjaime, destaquen la solució que es dóna a un tram conflictiu, especialment a l’estiu
Imagen
27/06/2017

L'inici de la temporada estiuenca ha sigut la data triada per l'ajuntament del Mareny de Barraquetes per a inaugurar formalment el nou carril ciclopeatonal que la Diputació de València ha construït per a connectar el nucli urbà amb la zona dels Palmeres, a fi de millorar la seguretat en la circulació de vianants i ciclistes entre tots dos punts. Una inauguració que l'alcalde Jordi Sanjaime ha fet coincidir amb l'obertura de la Fira Gastronòmica i a la qual ha assistit el diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, encarregat de descobrir el monòlit amb el qual els veïns i veïnes del Mareny volen recordar la definitiva engegada d'una actuació que dóna resposta a una reivindicació del municipi des de fa 20 anys.


Tal com el propi Jordi Sanjaime ha recordat, l'estretor del voral en la carretera, en alguns punts pràcticament inexistent, suposava un problema molt gran per a la seguretat en la circulació de persones i ciclistes. “Problema –ha assegurat– que s'agreujava sobretot en l'època estival, motivat per la gran afluència de gent que tenim en la zona, on poden haver-hi fins a 4.000 persones, i una urbanització que concentra una quantitat similar de gent”, ha afegit.


Amb una inversió de 185.813 euros, les obres han permès crear una plataforma annexa a la CV-502, d'entre 1,80 i 2,50 metres d'amplària segons el tram, que connectarà el casc urbà del Mareny de Barraquetes amb el càmping de Les Palmeres. Aquest carril ciclopeatonal està delimitat per una vorada contínua per a dotar de major protecció a vianants i ciclistes de manera que puguen realitzar aquest desplaçament en condicions de seguretat. Un aspecte, el de la seguretat vial, que Seguí ha assegurat que és el principal objectiu de totes les actuacions que s'impulsen des del seu departament i que, tal com ha destacat, “han d'atendre tant als vehicles motoritzats com als altres usuaris de la carretera, com a vianants o ciclistes, que cada vegada són més habituals en les nostres carreteres”.

Respecte al nou carril ciclopeatonal del Mareny, Seguí ha recordat que el compromís de l'àrea de Carreteres era –“i així ha sigut”, ha assenyalat– que estiguera en ús “abans que s'iniciara de nou la temporada de vacances, que és quan major trànsit de persones i de vehicles es produeix en eixe tram i per tant quan més necessari és que la circulació es realitze en condicions de seguretat”.

 

Amb la seua realització, tant els veïns del Mareny com els estiuejants que escullen aquesta zona per al seu descans estival veuen atesa una antiga reivindicació que “per fi és una realitat i podrem constatar els beneficis que va a tenir tant per a la gent que està estiuejant ací com per als comerciants del poble”, ha declarat Jordi Sanjaime.

 

 

Pla de Mobilitat Ciclopeatonal

 

L'actuació duta a terme en El Mareny de Barraquetes forma part de les 22 primeres obres incloses en la primera fase del Pla de Mobilitat Ciclopeatonal de la Diputació de València, un dels projectes més ambiciosos de la present i futures legislatures, amb una inversió prevista de 36,6 milions d'euros i un total de 97 itineraris a desenvolupar en totes les comarques, amb l'objectiu de millorar la seguretat de vianants i ciclistes en el marc de la mobilitat sostenible.


Les actuacions arribaran a un total de 132 quilòmetres de vies i donaran resposta a problemes de seguretat vial dels municipis de la província, alguns perpetuats durant més de 20 anys. “Eixos punts de conflicte, amb accidents i víctimes mortals, comencen a resoldre's amb aquestes vies que connecten municipis i persones, aportant seguretat a trajectes que habitualment s'han hagut de fer a peu o amb bicicleta en vies amb trànsit dens i vorals poc espaiosos o inexistents”, ha destacat el diputat de Carreteres.


 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet