Versió per a imprimir

Sis municipis milloren les infraestructures afectades pels incendis amb l'ajuda de la Diputació

  • Rus firma convenis de coŀlaboració amb els alcaldes dels municipis dels Serrans i del Camp de Túria per a la recuperació de servicis bàsics
  • Les ajudes servixen per a adequar els camins de Bugarra, Llíria i Pedralba, reparar danys a Chulilla, ampliar les boques d'aigua d'emergència de Gestalgar i restaurar l'entorn del riu de Sot de Chera
Rus amb els alcaldes que han firmat els convenis
16/01/2013

 

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha firmat este matí en el seu despatx sis convenis singulars de coŀlaboració amb els responsables municipals de Bugarra, Chulilla, Gestalgar, Llíria, Pedralba i Sot de Chera per 300.000 euros per a posar en marxa projectes de recuperació d'infraestructures i servicis afectats pels incendis forestals de l’estiu passat.

 

Els acords suposen una inversió de 50.000 euros per municipi i serviran per a adequar els camins de Bugarra, Llíria i Pedralba, reparar danys ocasionats en la població de Chulilla, ampliar les boques d'aigua d'emergència de Gestalgar i restaurar l'entorn mediambiental del riu de Sot de Chera.

 

La corporació provincial ha formalitzat així el compromís adquirit pel seu màxim responsable el passat mes de novembre en la seua visita a la comarca dels Serrans, on es concentren gran part de les localitats valencianes més afectades pels importants incendis forestals i les pluges torrencials de 2012.

 

La Diputació ha ratificat el seu acord amb Llíria, municipi que posseïx més de 300 ha perjudicades pels incendis d'este estiu i que destinarà esta ajuda de 50.000 euros a condicionar els camins rurals que travessen la zona afectada. Concretament, es milloraran les vies de la Canyada Parda, que confronten amb Pedralba i Casinos. «Tots els camins que discorren per esta zona són utilitzats diàriament per gran part de la població, ja que es dirigix a la planta de residus que presta servici a 61 pobles» —ha declarat l'alcalde, Manuel Izquierdo.

 

El màxim responsable de la institució, Alfonso Rus, ha subscrit un conveni amb l'Ajuntament de Gestalgar, representat pel seu primer edil, Raúl Pardos, per a la millora de la instaŀlació de boques d'aigua per a emergències. «En l'actualitat només disposem d'un dispositiu d'estes característiques, que està situat en el nucli urbà i és molt difícil el seu accés» —ha explicat Pardos, qui ha informat que s'instaŀlaran dos noves boques d'emergència en l'entorn del riu perquè els camions puguen maniobrar amb facilitat.

 

Reforma de camins rurals

 

Rus ha signat també un conveni singular amb el primer edil de Chulilla, Enrique Silvestre, per a reparar les infraestructures afectades per l'incendi, especialment  «camins rurals, agrícoles i forestals», explica l'edil, i declara que «el dany provocat per l'incendi va ser tremend, i per això millorarem la infraestructura viària en previsió de futurs incidents».

 

El president  i l'alcalde de Bugarra, Juan Manuel García, han formalitzat també l'acord de coŀlaboració entre la Diputació i l'Ajuntament per a asfaltar les vies rurals: «Bugarra és un poble que viu de l'agricultura i dedicarem estos diners a millorar els espais més deteriorats per l'incendi, ja que la majoria dels habitants tenen propietats en les partides per on discorren estos camins» —assenyala l'alcalde.

 

D'una altra banda, Pedralba millorarà els accessos al camp amb esta subvenció de 50.000 euros. «Un 60% de les calçades rurals quedaran arreglades», conta l'alcalde, Roberto Serigó, qui afig que «s'adequarà el local multiusos, que serví de refugi per als evacuats de l’incendi, i millorarem la senyalització i el mobiliari urbà».

 

Recuperació de zones verdes degradades

 

L'acte s'ha completat amb la firma del conveni amb l'Ajuntament de Sot de Chera per a recuperar zones degradades del riu: «S'empedrarà el passeig, es construiran uns ponts d'accés al Centre de Turisme Rural des de la part posterior de l'Ajuntament i s'iŀluminaran els passejos», ha informat l'alcalde, José Rafael Rodrigo, alhora que declara que esta localitat dels Serrans, que va ser declarada municipi turístic el 2007, «vorà com millora la seua economia local a causa d'una major afluència de turistes que vindran a disfrutar d'un espai restaurat».

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet