Versió per a imprimir

Toni Gaspar es reunix amb els alcaldes i alcaldesses de L’Horta per a conéixer les necessitats dels seus municipis

  • El president de la Diputació parla per videoconferència amb els responsables locals per a donar-los suport en la gestió de la pandèmia i explicar detalls del pressupost i ajudes com les del Pla Resistir
  • Els responsables dels municipis de L'Horta Nord i L'Horta Sud agraïxen esta nova ronda de trobades en línia per a resoldre els seus dubtes i agilitar la resposta de la Diputació a les seues sol·licituds
Imagen
04/02/2021

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, s'ha reunit este dijous per videoconferència amb els alcaldes i alcaldesses de L'Horta Nord i L'Horta Sud per a conéixer les necessitats dels municipis de les dos comarques. En esta ocasió, a més d'ajudar a coordinar la gestió de la pandèmia i explicar les inversions previstes en els plans de la corporació, com va succeir entre abril i maig, el president Gaspar ha inclòs entre els temes a tractar la gestió de les ajudes del Pla Resistir de la Generalitat, en el qual la Diputació participa amb 17 milions d'euros.

 

Els 43 municipis que formen les dos comarques de L'Horta valenciana rebran una mica més de 20 milions d'euros del pla de contingència en el qual la Diputació aportarà aproximadament la quarta part d'estes ajudes. A L'Horta Nord, la capital, Paterna, té assignats 2,2 milions d'euros, mentre que Burjassot gestionarà 1.194.000 euros, Puçol 894.000 euros i Alboraia 851.000 euros; així fins a Emperador, que disposarà de 12.000 euros del Pla Resistir. En total, 8,6 milions d'euros per als 23 municipis de la comarca.

 

Els 20 municipis de L'Horta Sud disposaran de 11,5 milions d'euros del Pla Resistir, amb prop de dos milions d'euros per a Torrent i ajudes per damunt dels 800.000 euros per a Aldaia, Mislata i Manises. El president Gaspar ha recordat als alcaldes de les dos comarques que la Diputació supervisarà la tramitació de les ajudes en els municipis de menys de 5.000 habitants, un total de nou a L'Horta, per a agilitar el procés i que els diners arriben al més prompte possible als qui els necessiten.

 

El programa batejat com Resistir ha comptat amb la implicació de les institucions municipals, provincials i autonòmica i pretén contribuir al fet que les pimes i autònoms, especialment afectats per la crisi de la COVID-19, puguen fer front a les conseqüències de la pandèmia.

 

Els alcaldes i alcaldesses de L'Horta Nord i L'Horta Sud han coincidit a l'hora d'agrair al màxim responsable provincial esta nova ronda de reunions en línia per a abordar de prop la situació de cada municipi i posar a la disposició dels mateixos els recursos de la Diputació, amb la finalitat d'oferir la millor resposta possible davant els problemes i necessitats dels ajuntaments. Durant la trobada s'han abordat també possibles fórmules per a resoldre de quina manera es pot realitzar el servei d'assistència tècnica després de la sentència en contra de la contractació de professionals autònoms, especialment en els municipis més xicotets.

 

Pandèmia i inversions

 

Quant a la gestió de la pandèmia, el president de la Diputació ha traslladat als responsables locals que la prioritat de la institució és garantir la liquiditat dels municipis, a fi de poder realitzar les inversions necessàries en resposta a les conseqüències del Coronavirus o en qualsevol altre àmbit. La corporació provincial, en paral·lel, continuarà fent costat als municipis en el dia a dia d'esta crisi sanitària amb accions com el recent enviament de mascaretes.

 

Toni Gaspar ha aprofitat la reunió per a explicar als alcaldes i alcaldesses el pressupost de 2021 i les diferents línies d'ajudes a les quals podran acollir-se, tractant de resoldre qualsevol dubte. Entre les ajudes es troben les del Fons de Cooperació Municipal, en el qual la Diputació participa al costat del Consell aportant més de 12 milions d'euros per a les dos comarques, 5,4 milions a L'Horta Nord i 6,7 milions a L'Horta Sud; i el Pla d'Inversions 2020-21 que té assignats 15 milions d'euros per a 22 municipis de L'Horta Nord i altres 16 milions per a 19 localitats de L'Horta Sud. Paterna i Torrent, en la seua condició de grans ciutats, rebran una altra línia d'ajudes per a projectes específics.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet