Versió per a imprimir

Toni Gaspar es reunix amb els alcaldes i alcaldesses de Requena-Utiel i L’Hoya de Buñol per a conéixer les necessitats dels seus municipis

  • El president de la Diputació repetix les reunions comarcals d'abril i maig, en esta ocasió per a ajudar en la gestió del temporal i la pandèmia i explicar detalls del nou pressupost i l’assistència tècnica
  • Els responsables locals de les dos comarques agraïxen a Gaspar per videoconferència estes reunions i la ràpida resposta de la Diputació per a retornar la normalitat després de la borrasca ‘Filomena’
Imagen
20/01/2021

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, s'ha reunit per videoconferència amb els alcaldes i alcaldesses de Requena-Utiel i L’Hoya de Buñol-Chiva per a conéixer les necessitats dels seus municipis. En esta ocasió, a més d'ajudar a coordinar la gestió de la pandèmia i explicar les inversions previstes en els plans de la corporació, com va succeir entre abril i maig, el president Gaspar ha inclòs entre els temes a tractar la resposta als problemes causats pel recent temporal de neu i gel, que ha afectat especialment les dos comarques al costat d'altres zones d'interior.

 

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca Requena-Utiel i L’Hoya de Buñol-Chiva han coincidit a l'hora d'agrair al màxim responsable provincial la ràpida resposta de la Diputació per a retornar la normalitat a les diferents localitats d'estes dos comarques afectades per la borrasca ‘Filomena’. Tant els efectius de Carreteres com les brigades de Divalterra han treballat per a mantindre la seguretat i recuperar la circulació en la xarxa viària i netejar els accessos a habitatges, col·legis o centres de salut, així com la retirada de branques i arbres caiguts.

 

Per part seua, el president Gaspar ha traslladat als responsables locals de les dos comarques que la corporació provincial està a la seua disposició per a continuar ajudant a les veïnes i veïns d'estes localitats amb accions concretes coordinades pel Consorci Provincial de Bombers i l'àrea d'Infraestructures, en resposta a les sol·licituds dels ajuntaments. Un altre dels assumptes tractats, en referència a l'assistència tècnica que la Diputació presta als municipis, ha sigut l'estudi de possibles fórmules per a resoldre de quina manera es pot realitzar el servei després de la sentència en contra de la contractació de professionals autònoms.

 

Pandèmia i inversions

 

La gestió de la pandèmia continua sent la principal preocupació dels ajuntaments, als quals la Diputació ha enviat un nou subministrament de mascaretes per a facilitar l'ús de les mateixes com una de les mesures de protecció davant el virus. No obstant això, el president Gaspar ha transmés a alcaldes i alcaldesses de Requena-Utiel i L’Hoya de Buñol que la prioritat de la corporació que dirigix és “garantir la liquiditat dels municipis, a fi de poder realitzar les inversions necessàries en resposta a les conseqüències del Coronavirus o en qualsevol altre àmbit”.

 

En este sentit, Gaspar ha aprofitat la reunió per a explicar als responsables locals d'estes comarques el pressupost de 2021 i les diferents línies d'ajudes a les quals podran acollir-se, tractant de resoldre qualsevol dubte. Entre les ajudes es troben les del Fons de Cooperació Municipal, en el qual la Diputació participa al costat del Consell, i el Pla d'Inversions 2020-21 que té assignats 5,5 milions d'euros entre els nou municipis de Requena-Utiel i una mica més de cinc milions per als nou municipis de L’Hoya de Buñol.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet