Versió per a imprimir

Toni Gaspar reclama que els municipis puguen utilitzar els seus recursos per a afrontar la crisi

  • El president de la Diputació de València fa arribar al president de la FEMP la reivindicació dels ajuntaments valencians
Imagen
06/05/2020

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha participat en la vesprada d'este dimecres en la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars, on han estat presents de manera telemàtica més de 40 representants, en la seua majoria presidents i presidentes de diputacions provincials de tota Espanya.

 

En esta Comissió el president valencià va reivindicar que els ajuntaments puguen destinar els seus superàvits i romanents per a poder fer front a les conseqüències de la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID-19.

 

Gaspar ha secundat també la petició al Govern d'Espanya d'un Fons per als Governs Locals, amb la finalitat de ser partícips de manera efectiva en la reconstrucció pospandémica, especialment necessària en els municipis mitjans i xicotets.

 

El president de la Diputació de València s'ha mostrat contundent en estes reivindicacions “perquè són peticions que em fan arribar insistentment els alcaldes i alcaldesses valencians en les trobades que estic tenint amb ells”. A més, Gaspar va insistir en la necessitat de flexibilitzar els mecanismes administratius per a fer més àgils i eficaços als ens locals, especialment en la “necessària adaptació de la Llei de Contractes o la Llei d'estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera”.

 

Tant el president d'esta  Comissió, i president de la Diputació de Jaén, Francisco Reyes, com el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Abel Caballero, han intervingut en esta línia reivindicativa dels municipis i entitats provincials, les conclusions de les quals es recolliran en un document que s'elevarà a la Junta de Govern de la FEMP. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet