Versió per a imprimir

Tres exposicions visibilitzen la lluita feminista en el MuVIM

  • ‘Mitepoemes femenins’, ‘Your Bunny is a battleground’ i ‘Un grito a voces’ són 3 mostres amb les que normalitzar la presència de les dones artistes
  • Estos treballs aborden una “societat pertorbadora, necessitada d'un feminisme activista urgent”, assenyala la diputada Glòria Tello
Imagen
05/03/2020

Com cada any, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació, renova les seues exposicions amb motiu del Dia Internacional de la Dona que celebrarem este diumenge 8 de març. Tres noves exposicions amb les quals abordar la lluita feminista des de tres angles diferents: ‘Mitepoemes femenins’, ‘Your Bunny is a battleground’ i ‘Un grito a voces’.

 

L'acte de presentació de les mostres ha comptat amb la participació de Glòria Tello, diputada del MuVIM; Rafael Company, director del museu; Amador Griñó, cap d'exposicions; Alfia Leiva, autora de la instal·lació ‘Mitepoemes femenins’; Vinz Feel Free, comissari de la mostra ‘Your Bunny is a battleground’ i Julia Galán, autora del Vitrall ‘Un grito a voces’.

 

El MuVIM es reivindica com a espai per a la reflexió, anàlisi i foment de l'esperit crític amb tres exposicions amb les quals abordar la imatge de la dona en la societat del segle XXI, una “societat pertorbadora, necessitada d'un feminisme activista urgent”, com ha assenyalat la diputada Glòria Tello.

 

Tres mostres realitzades per dones, un fet que reafirma que “no fem actes amb dones en un dia, normalitzem la presència de dones artistes, convertint al MuVIM en un espai natural per a l'univers femení”. I és que “la igualtat no existix, hem de construir-la”, ha recordat Company.

 

Una cerca de la igualtat en la qual, en paraules d'Amador Griñó, cal “destacar el paper de les xicotetes coses per a anar calant en la societat i en les quals és important donar la paraula a aquelles que tenen més complicat ser escoltades”.

 

Amb estes exposicions el MuVIM continua demostrant que poden fer-se coses diferents. Si amb la creació d’El Cub el museu va aconseguir acostar l'art a tots els públics, sense horaris, sense restriccions, els set dies de la setmana, ara amb la grafitera Bàrbara Sebastián aka Barbiturikills i la seua obra ‘Your Bunny is a battleground’, l'art urbà entra en el museu com a forma museística.

 

Onze dones que corren en una mateixa direcció i que representen les lluites que s'estan lliurant contra la violència masclista, la censura, l'ablació, el moviment #metoo o la prostitució. Una mostra que serà inaugurada este dijous 5 de març a les 20 hores juntament amb ‘Mitepoemes femenins’, instal·lada en El Cub del museu i en la qual Alfia Leiva, a través d'elements simbòlics, mostra les barreres a les quals s'enfronten les dones en el seu camí professional o en la seua vida privada.

 

Este diumenge 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, tindrà lloc la inauguració de l'obra de Julia Galán ‘Un grito a voces’, també presentada hui. Una intervenció en el Vitrall del museu que pretén simbolitzar, com ens ha explicat l'artista, “una dona cridant com a símbol de les veus de totes les dones en el 8M reclamant Igualtat”.

 

Contacontes ‘Dones i ciència’

 

Estes exposicions tenen el seu complement amb el programa didàctic ‘Dones i ciència’, que portarà els caps de setmana al MuVIM contacontes i titelles amb els que apropar als més xicotets les trajectòries de quatre dones científiques: Mary Shelley, Dorothy Vaughan, Rosalind Franklin i Marie Curie.

 

El programa comença este mateix dissabte a les 18 hores amb el contacontes dedicat a Mary Shelley, autora de Frankenstein, i proseguirà el diumenge (11.30 h) amb la sessió dedicada a Dorothy Vaughan, la matemàtica afroamericana que va participar en un dels èxits més reconeguts de la NASA: la plataforma SCOUT. Tota la informació i dates es troben disponibles en el web del museu www.muvim.es.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet