Versió per a imprimir

Un centenar de veïns de Beniatjar i Cotes visiten la Diputació de València

  • L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn
  • El diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, ha aprofitat l'acte per a convidar als assistents a l'exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’, una selecció d'obres que es troba actualment a Requena
Imagen
30/05/2017

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Beniatjar i Cotes han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València, acompanyats per el diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.


Junt a l'alcalde de Beniatjar, Francisco Giner, el regidor d'Urbanisme i Esport, Rubén Sampío, l'alcaldessa de Cotes, Rosa Lorente, i el diputat Guillermo Barber, el diputat d'Hisenda ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. El diputat ha recordat que la Corporació provincial té més de 150 anys d'història, “una de les institucions més antigues del territori”.

 

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que el propi diputat els ha presentat. Així mateix, Gaspar ha aprofitat l'acte per a reconèixer “l'enorme patrimoni de la Diputació, ara amb moltes parets buides perquè les seues obres estan pels pobles”. El diputat d'Hisenda ha convidat als assistents a l'exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’, una selecció d'obres pictòriques i escultòriques que podrà contemplar-se a Requena durant els pròxims 3 mesos. Concretament, la mostra és una part del llegat de més de 2.000 obres dels fons de la Diputació de València, amb Sorollas, Pinazos, Benlliures i obres d'Equip Crònica, entre altres.


Una ruta històrica i institucional


El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF). 

 

Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara. 


Amb aquesta iniciativa, des de l'equip de Benestar Social “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer, responsable de l'àrea. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet