Versió per a imprimir

Un centenar de veïns de Benifaió i Chiva visiten la Diputació de València

  • L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn
  • La diputada Mercedes Berenguer ha explicat als visitants el funcionament del Ple i els ha recordat que aquesta casa “és de tots los valencians”
Açò és la Dipu Benifaió i Chiva
08/11/2016

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Benifaió i Chiva han visitat aquest dimarts els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de l’Àrea de Benestar Social, Educació i Salut, Mercedes Berenguer, i la regidora de Benifaió, Maria José Piles, com a part del programa cultural Açò és la Dipu. La diputada ha assenyalat el valor de la comunicació entre institucions per a aconseguir metes comunes.

 

“El principal objectiu d’aquesta iniciativa és acostar el patrimoni de la Diputació als valencians i les valencianes. És important conéixer, perquè del coneixement sorgeix l’estima, l’afecte i la valoració”, ha indicat Mercedes Berenguer. Així s’ha dirigit Berenguer als visitants, que han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat.

 

Una ruta histórica e institucional

 

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i els Scala, l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF).

 

Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

 

Amb aquesta iniciativa, des de l'Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer.

 

Les visites continuaran tots els dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre, acostant en aquesta primera edició a prop de 4.500 veïns i veïnes de 44 municipis de la província de València. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet