Versió per a imprimir

Un centenar de veïns de Camporrobles i Chella visiten la Diputació de València

  • L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn
  • El diputat de Carreteres i regidor de Chella, Pablo Seguí, assenyala que iniciatives com aquesta “ajuden a aproximar la institució a les persones”
Imagen
01/06/2017

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Camporrobles i Chella han visitat aquest dijous els edificis de la Diputació de València, acompanyats pel diputat de Carreteres i regidor de Chella, Pablo Seguí, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

 

Al costat dels alcaldes de Camporrobles, Gabriel Mata, i de Chella, José Enrique Talón, el diputat de Carreteres ha recordat que la Diputació representa a tots els valencians i que iniciatives com aquesta reforcen l'acostament de la Corporació a la ciutadania. “Felicitar a l'àrea de Benestar Social i a la seua diputada per aproximar la institució a les persones, així com el seu ric patrimoni cultural i artístic”, ha indicat Seguí.

 

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que el propi diputat els ha presentat. Així mateix, Pablo Seguí, qui ha reconegut que “jugava a casa” en ser també regidor de Chella, ha aprofitat l'acte per agrair als veïns del municipi la seua confiança “perquè sense vosaltres no estaríem ací”.

 

De la mateixa manera, el diputat ha fet referència a l'exposició ‘Memòria de la modernitat’, que es pot visitar a Requena durant els pròxims tres mesos i que arreplega una selecció d'obres pictòriques i escultòriques pertanyents als fons de la institució provincial. La mostra és una part del llegat de més de 2.000 obres dels fons de la Diputació de València, amb Sorollas, Pinazos, Benlliures i obres d'Equipo Crónica, entre uns altres.

 


Una ruta històrica i institucional


El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF). 

 


Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara. 


Amb aquesta iniciativa, des de l'equip de Benestar Social “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer, responsable de l'àrea. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet