Versió per a imprimir

Un centenar de veïns de Higueruelas i Aielo de Malferit visiten la Diputació de València

  • L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn
  • El diputat de Central de Compres i Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, destaca la importància d'acostar als ciutadans la història i el funcionament d'una institució “que fa molt pels pobles i sobretot pels més xicotets”
Imagen
11/05/2017

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Higueruelas i Aielo de Malferit han visitat aquest dijous els edificis de la Diputació de València, acompanyats per el diputat de Central de Compres i Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.


Junt a l'alcalde de Higueruelas, Melanio Esteban, i la regidora de Personal d'Aielo de Malferit, Arantxa Juan, el diputat de Projectes Europeus ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “És molt important que vingueu a conèixer la vostra casa i que participeu en aquestes trobades entre pobles de València”, ha assenyalat.

 

Per la seua banda, l'alcalde de Higueruelas ha destacat la importància de conèixer l'origen històric i polític de la ciutat de València i que, en les seues paraules, “la gent sàpia d'on vénen moltes de les nostres subvencions”. “És una manera que la gent conega les institucions públiques més enllà de l'ajuntament del municipi”, ha afegit la regidora d'Aielo de Malferit.

 

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que el propi diputat els ha presentat. Així mateix, Nofuentes ha ressaltat l'important patrimoni de la Diputació de València, a més d'agrair la visita de “aquelles generacions que han format part de la història d'aquesta institució”.


Una ruta històrica i institucional


El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF). 

 


Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara. 

Amb aquesta iniciativa, des de l'Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat la diputada Mercedes Berenguer, encarregada de l’activitat. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet