Versió per a imprimir

Un centenar de veïns de l'Eliana i Chelva visiten la Diputació

  • Es tracta d'una activitat que forma part del programa cultural Açò és la Dipu, una ruta guiada que acosta als municipis valencians els fons artístics i el funcionament de la corporació provincial
  • La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha destacat la importància de conèixer “un patrimoni que és de tots”
Imagen
31/05/2018

Obrir a les valencianes i valencians les portes de la Diputació de València, dels seus edificis i el seu patrimoni artístic és un dels objectius del programa ‘Aço és la Dipu. Una activitat cultural que inclou una visita guiada amb explicacions històriques i arquitectòniques que han gaudit aquest dimecres veïnes i veïns de l'Eliana i Chelva.

 

La ruta s'ha iniciat en els palaus de la Batlia i la Scala, on es troba la seu central de la Diputació. Allí, els visitants han pogut ocupar els escons del saló de plens on han sigut rebuts per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer. “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com en l'oposició, som representants dels nostres pobles i comarques, i des d'ací debatem les polítiques sempre des del respecte”, ha assegurat Berenguer, qui ha posat com a exemple el seu cas, perquè ella és també regidora de l'Ajuntament de l'Eliana.

 

Durant la presentació també han intervingut l'alcalde de Chelva, David Cañigueral, qui ha animat als veïns i veïnes “a preguntar i a interessar-se per un patrimoni que és nostre i mereix la pena conèixer”, i també Marta Andrés, primera tinent d'alcalde de l'Eliana, qui ha agraït a la Diputació “la gran oportunitat que brinda a les persones majors amb aquesta activitat”, al mateix temps que destacava “el canvi brutal” notat pel consistori en la relació amb la corporació provincial.

 

Després de visitar l'edifici principal de la corporació, la ruta de les veïnes i veïns de l'Eliana i Chelva, ha continuat en el Centre Cultural la Beneficència, on es troben el Museu Valencià d’Etnologia i el Museu de Prehistòria de València, i ha acabat en l'Institut Valencià de Audiofonología (IVAF).

 

Cultura i vida activa

 

El programa Açò és la Dipu té, segons la diputada Mercedes Berenguer, un doble objectiu: “Volem donar a conèixer l'important patrimoni cultural de la Diputació, que és de tots, i, alhora, fomentar una vida activa i saludable, perquè implica que els veïns isquen de les seues cases, es moguen i estimulen la seua curiositat”.

 

Berenguer també ha convidat a l'Eliana i Chelva a que s'acosten a l'exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’, que es troba ara a Gandia, i que arribarà a Ontinyent després de l'estiu. “És una mostra que va impulsar el president Jorge Rodríguez perquè pugueu veure, sense necessitat de venir a València, més d'un centenar d'obres, patrimoni de la Diputació, d'artistes com Sorolla, Pinazo o Equip Crònica”, ha explicat la diputada de Benestar Social.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet