Versió per a imprimir

Un centenar de veïns de Quatretonda i Canet d’en Berenguer descobreixen la història de la Diputació de València

  • L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Corporació i el seu entorn
  • El diputat Toni Gaspar ha explicat als visitants el funcionament del Ple
Imagen
23/03/2017

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Quatretonda y de Canet d’en Berenguer han visitat aquest dijous els edificis de la Diputació de València acompanyats pel diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.

 

“Conec bé els vostres municipis”, ha remarcat el també alcalde de Faura. “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l'oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d'ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.

 

Així s'ha dirigit Gaspar als visitants, que han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució. Així mateix, el diputat d'Hisenda ha ressaltat l'important patrimoni de la Diputació de València i la seua inversió cultural al llarg dels anys en artistes valencians com Sorolla i Pinazo.

 

 

Una ruta històrica i institucional

 

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d’Audiofonologia (IVAF).

 

Així, els participants tenen l'oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.

 

Des de l'Àrea del Benestar Social de la Diputació, l'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conéixer l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació i la seua finalitat. “La Diputació és un gran Ajuntament, que treballa colze a colze amb els altres”, ha afegit Gaspar. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet