Versió per a imprimir

Un centenar de veïns de Real de Gandía i Gestalgar visiten la Diputació de València

  • L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn
  • Berenguer ha aprofitat l'acte per a convidar als assistents a l'exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’, una selecció d'obres que podrà contemplar-se a Requena a partir d'aquest divendres 26 de maig
Imagen
25/05/2017

Un centenar de veïns i veïnes de les localitats de Real de Gandía i Gestalgar han visitat aquest dijous els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.


Junt a l'alcalde de Gestalgar, Raul Pardos, el regidor de Gestió Ciutadana, Ignacio Marzal, la presidenta de l'Associació de Mestresses de casa Tyrius de Real de Gandía, Antonia Camarena, i la presidenta de la Llar del Jubilat del mateix municipi, Ana Carbó, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l'oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d'ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.

 

Berenguer ha aprofitat l'acte per a reconèixer “l’enorme patrimoni de la Diputació, que és de tots nosaltres” i convidar als assistents a l'exposició itinerant ‘Memòria de la Modernitat’, una selecció d'obres pictòriques i escultòriques que podrà contemplar-se a Requena a partir d'aquest divendres 26 de maig. La mostra és una selecció del llegat de més de 2.000 obres, dels fons de la Diputació de València, amb Sorollas, Pinazos, Benlliures i obres d'Equip Crònica. Aquestes peces són fruit de les cessions d'obres dels primers pensionados i becats de la Corporació provincial, entre elles, moltes creacions que mai abans havien vist la llum.

 

Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat. Així mateix, Mercedes Berenguer ha ressaltat l'important patrimoni de la Diputació de València, que està “obert a tots”, i que en les seues paraules, “val la pena conéixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d'altres països i no coneixem la nostra terra”.

 

“Acostar a la gent gran a València per a conèixer la ciutat és fonamental, sobretot per als pobles d'interior. Aquesta activitat ofereix l'oportunitat de visitar el gran patrimoni de la Diputació, que d'una altra forma no coneixeríem”, ha manifestat l'alcalde de Gestalgar. Per la seua banda, Pardos ha recordat als seus veïns i veïnes que gràcies a l'àrea de Benestar Social, el municipi gaudeix de nombroses iniciatives com els tallers de memòria i els cursos d’aquagym per als més majors.


Una ruta històrica i institucional


El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i l'Escala, l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF). 

 


Així, els participants tenen l'oportunitat de conèixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara. 


Amb aquesta iniciativa, des de l'àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. Les visites continuaran tots els dilluns, dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet