Versió per a imprimir

Un centenar de veïns de Villargordo del Cabriel i Vallés visiten la Diputació

  • L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la corporació i el seu entorn
  • La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha explicat als visitants la importància de conèixer un patrimoni que és “de totes les valencianes i valencians”
Imagen
17/04/2018

Un centenar de veïnes i veïns de Villargordo del Cabriel i Vallés han visitat aquest dimecres els edificis de la Diputació de València acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer. L'activitat forma part de Açò és la Dipu, un programa cultural que, a través d'una ruta guiada, acosta als participants la història i el funcionament de l'ens provincial.

 

El viatge s'ha iniciat en els palaus de la Batlia i de Scala, on està situada la seu central de la Diputació. Els visitants han ocupat els escons del saló de plens on la diputada Berenguer els ha donat la benvinguda. “L'objectiu principal d'aquesta activitat és que conegueu el vostre patrimoni i, al mateix temps, volem que isqueu de la rutina i fomentar una vida més activa i saludable”, ha assegurat.

 

Els diputats Pablo Seguí i Conxa García també han participat en una recepció en la qual han intervingut, en nom de les veïnes i veïns, els alcaldes dels dos municipis. El de Villargordo del Cabriel, Francisco Nuévalos, ha destacat la importància de les ajudes que arriben de la Diputació, sobretot “per a pobles xicotets que a voltes no tenen marge de maniobra amb el pressupost que tenen”.

 

En la mateixa línia s'ha pronunciat l'alcalde de Vallés, José Javier Sisternes, qui ha subratllat la importància de la inversió de la corporació, sobretot, en Benestar Social, àrea que dirigeix Mercedes Berenguer: “Les classes de gimnàstica, el servei del podólogo o les xarrades per a dones no serien una realitat ara mateix en el nostre municipi sense la implicació de l'actual equip de govern de la Diputació”.

 

La ruta de les veïns i veïns de Villargordo del Cabriel i Vallés ha seguit en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM), que gestiona la Diputació, i l'Institut Valencià de Audiofonología (IVAF).

 

Amb aquesta iniciativa, des de l'àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la institució, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet