Versió per a imprimir

Un desafiament esportiu sense precedents per a investigar la síndrome de Rett

  • Els atletes Víctor Cerdà i Raül Zurriaga, patrocinats per IMELSA i València Terra i Mar, protagonitzaran la Trirettoman que comença a Cofrentes i Orihuela i acaba a València
  • El proper dimarts 9 d'octubre comença la carrera amb una distància de 12 km nadant, 745 km amb bicicleta i 170 km de ‘trail running’
Victor Cerdà i Maria Ferré, dos dels protagonistes d'esta singular aventura
07/10/2012

 

La Diputació de València, a través d'IMELSA i València Terra i Mar, patrocina la prova esportiva Trirettoman, que donarà començament dimarts que ve a Cofrentes i Orihuela, i té la seua arribada prevista per al diumenge dia 14 d'octubre a València.

 

Trirettoman és un desafiament esportiu liderat per l'equip Cazarettos, per a recolzar una causa solidària: la malaltia de María Ferre, una xiqueta de 13 anys que patix Síndrome de Rett.

 

Este repte, que cobrix una distància superior a tres Ironmans, no compta amb cap precedent en les proves d'ultradistància celebrades fins al moment.

 

Trirettoman es durà a terme a través de dos recorreguts diferents. D'una banda, Víctor Cerdá eixirà del pantà de Cofrentes per a completar 12 quilòmetres nadant, continuant amb un trajecte de 745 quilòmetres amb bicicleta fins a Montanejos i des d'allí abordarà l'últim tram: 170 km de carrera a peu fins a arribar a València.

 

Per la seua banda, Raúl Zurriaga aborda a peu els 563 km del Camí del Cid, amb eixida a Orihuela, en un màxim de 130 hores, per a unir-se a Montanejos amb el seu company Víctor i completar els últims 170 km. fins a València de manera conjunta.

 

Els fons obtinguts per a la celebració d'esta prova esportiva s'entregaran en l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, centre de referència en la investigació de la Síndrome de Rett.

 

La xiqueta María

 

María té 13 anys i patix la Síndrome de Rett. Va nàixer totalment sana i hui patix una discapacitat del 87 per cent.

 

Un dia, son pare, Josele, la va portar a córrer amb el seu carret i van veure que ella reia, li agradava sentir l'aire en la seua cara, la velocitat, veure les coses al seu pas. Córrer per a ells és molt més que un esport. És una forma de viure. María inspira totes les proves que s’han celebrat fins a este moment per a recaptar fons per a la invetigació.

 

La Síndromede Rett

La Síndromede Rett (SR) és una alteració genètica altament incapacitant que afecta majoritàriament xiquetes, i que es manifesta entre els 6 i els 18 mesos d'edat.

 

Després d'una primera etapa de vida totalment normal, comença un període de regressió, en el qual deixen de caminar, de parlar, d'agafar coses amb les mans, de dormir... Comencen a patir crisis epilèptiques, apnees i moltes altres patologies.

 

A pesar d'estes dificultats, persones afectades per la Síndorme de Rett experimenten una gamma repleta d'emocions i mostren les seues personalitats simpàtiques. Així mateix, prenen part en activitats socials, educatives i recreatives a casa i en la comunitat.

 

Telèfons de contacte per a més informació

 

Premsa: 666616275

Organització: 678864020

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet