Versió per a imprimir

Un estudi de l'Ivie conclou que el pla d'Inversions Sostenibles de la Diputació ha generat 1.207 ocupacions

  • L'Institut Valencià de Investigacions Econòmiques analitza el primer PIFS que va impulsar Rodríguez per a invertir en els municipis els 70 milions d'euros del romanent que existia en la corporació
  • La investigació llança un impacte econòmic de 148 milions de producció en la província, amb un 91% de les obres executades per empreses valencianes i una dinamització en construcció i serveis
  • Toni Gaspar destaca l'efecte multiplicador d'una inversió "que s'ha traduït en 1.581 projectes que milloren la vida de les persones i mostren l'eficàcia que han de tenir les polítiques públiques"
Imagen
23/04/2018

Un total de 1.207 ocupacions equivalents a temps complet i any han sigut creats en les comarques valencianes amb l'engegada del primer pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de la Diputació, a través del qual es van executar 1.581 obres durant l'any 2016 en els 266 municipis de la província. Este és un dels resultats que llança la recerca de l'Institut Valencià de Investigacions Econòmiques (Ivie), que analitza l'impacte econòmic d'aquest pla impulsat pel president, Jorge Rodríguez, que va decidir invertir en les persones el romanent que hauria acabat en els bancs.

 

El diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, ha presentat aquest dilluns l'estudi al costat de Joaquín Maudos, director adjunt de Investigació de l'Ivie i catedràtic de la Universitat de València, que ha destacat "l'efecte tractor que ha tingut aquest pla de la Diputació, ja que per cada euro invertit s'ha creat quasi un euro de renda en l'economia valenciana, a més de la dinamització del mercat laboral".

 

El responsable d'Hisenda ha celebrat que la inversió de 69,1 milions d'euros en aquest primer PIFS, per part de la Diputació, "ha generat un impacte en les vendes de les empreses valencianes de 148 milions d'euros; un efecte multiplicador des del punt de vista productiu que, a més, deixa en els municipis obres de millora en matèria d'urbanisme, patrimoni, edificis públics, instal·lacions esportives, zones verdes i infraestructures i serveis en general". Totes aquestes actuacions "les han decidit els alcaldes i alcaldesses amb l'autonomia que els dóna aquesta Diputació", afig Gaspar.

 

Microempreses valencianes

 

El diputat d'Hisenda ha assenyalat que "aquest és el primer informe en la història d'aquesta corporació que analitza els efectes de les polítiques engegades i la incidència en les comarques, en l'aposta d'aquest equip de govern per la transparència i per l'eficàcia en la gestió". Aquest informe arreplega els 1.581 projectes tramitats en els últims mesos de 2015 i executats al llarg de 2016, "la qual cosa demostra l'agilitat dels ajuntaments en el procés d'adjudicació de les obres i que aquestes millores en serveis i instal·lacions públiques han sigut reals i estan sent ja gaudides per les veïnes i veïns dels municipis".

 

Quant als perfils que llança la recerca de l'Ivie, un 91% de les empreses contractades pertanyen a l'àmbit de la Comunitat Valenciana, i un 80,3% a la província de València. A més, prop d'un 70% de les adjudicatàries són microempreses. Per sectors d'activitat, el 63,3% de les empreses contractades pertanyen a la construcció i el 27,6% a serveis. També en l'apartat d'inversions destaca la construcció, que engloba el 85,4% de les actuacions enfront del 10,5% d'inversions en serveis.

 

Aquestes xifres s'inverteixen en parlar d'impactes econòmics generats per aquest primer PIFS de la Diputació. El sector serveis acumula el 69% d'aquests impactes, tant en termes de renda com d'ocupació, seguit per la construcció i les manufactures, que es mouen entre un 10% i un 16%. Dins dels serveis, el comerç, l'hostaleria i les activitats immobiliàries han sigut els àmbits més beneficiats pel pla provincial.

 

A aquest primer PIFS de la Diputació, amb una inversió total de 69,1 milions d'euros, li han seguit altres dos plans d'inversions sostenibles en 2016 i 2017. El primer d'ells, amb un pressupost de 12 milions d'euros, es va destinar als municipis de menys de 5.000 habitants, mentre que el de 2017 va arribar al gruix de la província amb una dotació de 21,2 milions d'euros. En total, més de 100 milions d'euros invertits amb prou faenes dos anys en actuacions sostenibles que milloren la qualitat de vida en els 266 municipis valencians.


Hi ha imatges disponibles en el FTP de Dival

 DescripcióMida
icono application/pdfEstudi sobre impacte econòmic2.3 MB
Declaracions del diputat d'Hisenda, Toni Gaspar
Declaracions del diputat d'Hisenda, Toni Gaspar
Declaracions de director adjunt de Investigació de l'Ivie i catedràtic de la Universitat de València, Joaquín Maudos
Declaracions de director adjunt de Investigació de l'Ivie i catedràtic de la Universitat de València, Joaquín Maudos
Un estudi de l'Ivie conclou que el pla d'Inversions Sostenibles de la Diputació ha generat 1.207 ocupacions
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet