Versió per a imprimir

Un projecte recolzat per la Diputació entre les 10 millors propostes per a aconseguir finançament europeu

  • El Clúster d'Energia de la Comunitat Valenciana i l'Institut Tecnològic de l'Energia participen en el projecte ‘Chain4med’ al costat de 14 entitats de sis països mediterranis
  • La iniciativa consisteix a adaptar i aplicar eines digitals, interconnectades amb una plataforma web, a les cadenes de subministrament de l'arròs i l'oli
Imagen
11/07/2018

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha rebut en la seu de la corporació provincial als impulsors del projecte ‘Chain4med-Cooperation across the Agro-food Value Chains through Blockchain-based Applications for Mediterranean competitiveness’. Una iniciativa que adaptarà i aplicarà la tecnologia Blockchain, utilitzant eines digitals interconnectades amb una plataforma web, a les cadenes de subministrament de l'arròs i l'oli.

 

La proposta ha passat el primer tall en la seua carrera cap als fons europeus i ha sigut seleccionada com una de les 10 millors entre un total de 86 presentades. El Clúster d'Energia de la Comunitat Valenciana i el ITE, Institut Tecnològic de l'Energia, participen en la proposta dins d'un consorci format per 14 entitats d'Espanya, Itàlia, Egipte, Jordània, el Marroc i Tunísia.

 

L'aplicació del Blockchain o cadena de blocs garanteix la transparència, qualitat i compliment de les normes i estàndards de producció i mediambientals, la procedència i denominació d'origen, la lluita contra el frau i el compliment dels requeriments dels proveïdors i necessitats dels usuaris finals, a més d'aconseguir una reducció en costos per l'augment de l'eficàcia i eficiència de la logística en la cadena global.

 

La Diputació, des de l'àrea de Projectes Europeus, recolza aquesta proposta en la seua aposta per l'economia circular, ja que el projecte també identificarà els sistemes de reutilització a aplicar als subproductes que es generen. Una de les solucions proposades és la valorització energètica de la palla de l'arròs mitjançant la seua conversió en biocombustible: biogàs o biomassa.

 

La implementació de la tecnologia Blockchain en un producte tan valencià com l'arròs, constituirà un referent i exemple a seguir en el sector agroalimentari, situant a València al capdavant en l'adopció i aplicació d'últimes tecnologies per a millorar la competitivitat de les empreses.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet