Versió per a imprimir

Una vintena d’alcaldes madrilenys visiten la Diputació de València com a exemple de bones pràctiques

  • Representants de 18 Consistoris de la Comunidad de Madrid i de la Federación de Municipios Madrileños visiten la Corporació provincial per a conéixer el seu funcionament
  • Jorge Rodríguez: “Quan vam arribar a la institució vam tenir clar que mentre existisquen les Diputacions han de ser útils i estar al servei dels municipis”
Imagen
31/05/2017

Alcaldes, regidors, tècnics i altres càrrecs de 18 ajuntaments madrilenys, així com representants de la Federación de Municipios Madrileños han visitat la Diputació de València per a conéixer de primera mà com funciona la Corporació i quins són les seues principals funcions, tenint en compte que la Comunidad de Madrid no compta amb una institució d'aquestes característiques.

 

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, acompanyat pels diputats Conxa Garcia, Pepe Ruiz i Bartolomé Nofuentes, ha rebut la comitiva assenyalant que, més enllà del debat obert a Espanya sobre la permanència de la institució, “quan vam arribar vam tenir clar que mentre existisquen les Diputacions han de ser útils i estar al servei dels municipis”.

 

En aquest sentit, Rodríguez ha explicat que des de l'arribada del nou equip de Govern a la Corporació s'han canviat els criteris establits, “de manera que quedara fóra de tot dubte la transparència en el marc de la institució, unida a una major assistència als ajuntaments, dotant-los de major autonomia per a decidir en què inverteixen els diners”, ha assegurat el president.

 

Jorge Rodríguez ha ressaltat la posada en marxa del primer Fons de Cooperació Municipal en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, amb el qual “es dóna resposta a una antiga reivindicació dels alcaldes, la de disposar de despesa corrent”. De la mateixa forma s'ha expressat la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, qui ha destacat el paper de la Corporació “assistint als ajuntaments, especialment als més xicotets”.

 

Aquesta visita té el seu origen en la celebració el passat mes de novembre de la Conferencia Internacional de Mancomunidades que va tenir lloc a Alzira, a la qual van assistir alguns representants de Madrid. En paraules del president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, els va agradar tant la iniciativa als representants madrilenys que han decidit fer una visita per a conéixer millor com funcionen institucions com la Diputació de València, sobre la qual Peláez ha assenyalat que “ens tracta a tots per igual, no hi ha privilegis”.

 

A la visita han assistit els alcaldes de Lozoyuela, Valdemaqueda, Berrueco, Colmenar de Arroyo, Villa del Prado, Aldea del Fresno, San Martín de Valdeiglesias, Rozas de Puerto Real, Cenicientos, Morata de Tajuña, Colmenarejo, Valdilecha, Santa María de la Alameda i Villamata. Així mateix, hi ha hagut representants d'alguns d'aquests ajuntaments, entre regidors, tècnics i altres càrrecs, així com membres de la Federación de Municipios Madrileños.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet