Versió per a imprimir

Utiel Gastronómica presenta les novetats de la seua fira en la Diputació de València

  • El certamen gastronòmic impulsat per la corporació provincial se celebrarà del 19 al 21 d'octubre en el passeig de l'Alameda d'Utiel
  • Maritina Hernández: «Utiel Gastronómica és el millor aparador possible de l'oferta cultural, turística i gastronòmica que Utiel pot oferir als visitants»
  • Ernesto Sanjuán: «L'enorme èxit d'este certamen consistix a facilitar la venda directa i generar un important negoci per a les empreses xicotetes»
El diputat Sanjuán durant la seua intervenció
04/10/2012

 

La Diputacióde València ha acollit este matí la presentació de la XVII edició de la fira Utiel Gastronómica, que se celebrarà del 19 al 21 d'octubre en el passeig de l'Alameda de la localitat.

L'acte, que ha tingut lloc en el Palau de la Scala de la corporació provincial, ha comptat amb la presència de la consellera d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, Maritina Hernández; el diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán; l'alcalde d'Utiel, José Luis Ramírez, i els diputats Carlota Navarro, Vicente Ibor, Remedios Avia, Carmen Jávega, Emili Altur, Concha Andrés i Emili Gregori.

La consellera d'Agricultura ha manifestat que se sent «molt satisfeta» per participar en esta «gran iniciativa que dóna a conéixer als valencians uns productes que mostren com és la gent d'Utiel i quines són les tècniques culturals i artesanals que utilitzen al seu dia a dia».

«Utiel Gastronómica és el millor aparador possible de l'oferta cultural, turística i gastronòmica que Utiel pot oferir als visitants», ha declarat Hernández alhora que ha asseverat que el producte turístic, patrimonial i cultural utielà «està vinculat amb l'activitat agroalimentària, que requerix el suport de les institucions per a posar en valor i dinamitzar el món rural».

Per la seua banda, el diputat de Turisme ha manifestat que «l'enorme èxit d'este certamen consistix a donar a conéixer la gastronomia de l'interior i alhora facilitar la venda directa dels nostres productes gastronòmics i artesanals»,una venda que —segons Sanjuán— «genera un important negoci per a les empreses xicotetes que oferixen productes utielans de qualitat».

El responsable de Turisme ha destacat el compromís de la Diputació de València i del Patronat Provincial de Turisme amb esta fira: «som conscients de l'aposta que fa Utiel cada any per posar en valor la seua gastronomia. Utiel és un dels municipis de l'interior de la província de València que més ha apostat en els darrers anys pel turisme, sobretot pel turisme gastronòmic i enològic».

 

Una cita gastronòmica consolidada

L'alcalde de la localitat, José Luis Ramírez, ha pres la paraula per a agrair a la Diputació de València el seu «fort» compromís amb l'Ajuntament d'Utiel, que «ha permés consolidar esta cita gastronòmica en l'agenda cultural de la comunitat autònoma».

«Esta fira és un referent, i per això és necessari, en eixa situació tan delicada, continuar apostant per la promoció dels nostres productes amb la millor carta de presentació: el nostre poble i les nostres gents».

José Luis Ramírez ha exalçat el «gran treball» que realitzen les empreses locals que participen en l'esdeveniment, com els cellers, les productores càrnies i de dolços, i l'associació d'ames de casa Tyrius.

Finalment l'alcalde ha avançat alguns dels plats forts que acull enguany la fira, com el VI Concurs de Cuina, que es desenvoluparà els dies 20 i 21 d'octubre, i la setzena edició de la Ruta del Tapeig, en què enguany participen una vintena de bars, restaurants i cafeteries de la població.

El Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar patrocina este certamen gastronòmic, que té com a objectiu principal promocionar els productes tradicionals d'Utiel i fomentar un dels pilars bàsics de l'oferta turística de la província de València: la gastronomia tradicional.

Declaracions del diputat Sanjuán
Declaracions del diputat Sanjuán
Declaracions de la consellera d'Agricultura
Declaracions de la consellera d'Agricultura
Declaracions de l'alcalde d'Utiel
Declaracions de l'alcalde d'Utiel
Imatges de la presentació i totals
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet