Versió per a imprimir

València acollirà el Campionat d'Europa de Triatló de 2021

  • El diputat de l'Àrea d'Esports, Andrés Campos, ha assegurat la implicació de la corporació provincial perquè l'esdeveniment siga un èxit
Imagen
16/02/2021
La Federació Europea de Triatló ha anunciat l'elecció de la ciutat de València com a seu oficial del pròxim Campionat d'Europa de Triatló, competició que comptarà amb el suport de la Diputació de València, després d'una temporada 2020 en la qual la situació global viscuda amb la pandèmia no va permetre la celebració del títol continental.
 
El Campionat d'Europa d'esta temporada se celebrarà una vegada finalitzats els JJOO i els JJ.PP. de Tokio, i comptarà amb la competició elit en categoria masculina i femenina, a més de la prova de paratriatló, i els campionats d'Europa per a grups d'edat tant en distància sprint com en distància olímpica.
 
València compta amb un bagatge organitzatiu extens i experimentat tant a nivell nacional com internacional. De fet, va albergar el campionat d'Europa en 2004, que va ser prova valedora per als JJOO d'Atenes 2004 en categoria elit. I en les últimes temporades ha albergat la copa d'Europa de Triatló en 2018, el Campionat d'Europa sub 23 i de Paratriatló en 2019, i l'última prova internacional de 2020 amb la Copa del Món disputada el mes de novembre passat. Sens dubte, un camí seguit any a any amb tenacitat i el treball coordinat de la Federación Española de Triatlón al costat de la Diputació de València, la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de València, la Fundació Trinidad Alfonso, i la Generalitat Valenciana.
 
Andrés Campos, diputat de Joventut i Esports de la Diputació de València, ha declarat que “tots hem d'estar d'enhorabona perquè l'any 2021 València serà la seu del Campionat d'Europa de Triatló. Esdeveniments esportius com este tenen a València la seua seu perfecta. La presència del Campionat d'Europa de Triatló a València és un recolzament a la popularitat d'este esport a la nostra província. La Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana té adscrits a ni més ni menys que 82 clubs, i té a 2.827 esportistes federats en el nostre territori. Això ens dóna una idea de la popularitat i l'arrelament que esta disciplina esportiva té a la província. La Diputació de València s'implicarà per a aconseguir que València siga novament “punt de referència” en la pràctica d'un esport, en este cas el triatló, que reunirà atletes de tota Europa”.
 
Renato Bertrandi, president de la European Triathlon Union, ha destacat que “estic molt feliç de poder confirmar que el nostre Campionat d'Europa de Triatló serà a la ciutat de València després de la disputa dels JJOO de Tòquio. Hi ha una llarga història i vincles entre el Triatló i la Ciutat. A més dels millors atletes d'elit, l'esdeveniment comptarà amb milers de triatletes de grups d'edat, provinents de tota Europa i que competiran amb orgull als carrers de la capital valenciana per a guanyar una medalla. Estic segur que València i el Campionat d'Europa serà una gran festa, amb les 43 banderes de les nostres federacions onejant en la Desfilada de les Nacions. I serà també l'ocasió de celebrar amb il·lusió el final d'un període fosc que ha afectat no sols l'esport sinó també a les nostres vides.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet