Versió per a imprimir

València celebra el III Congrés Estatal d’Horts Ecològics Urbans i Periurbans amb la col·laboració de la Diputació

  • L’objectiu central del congrés és actualitzar els coneixements en agricultura ecològica per tal de fomentar els projectes educatius i la visibilitat dels projectes agroecològics
  • Josep Bort, diputat de Medi Ambient: “L’agricultura dins de la realitat urbana és capaç de transformar fins i tot la forma en que ens relacionem les persones, i això ho canvia tot”
Imagen
19/06/2018

La ciutat de València acull al Centre Cultural La Beneficència la tercera edició del Congrés Estatal d’Horts Ecològics Urbans i Periurbans que, des del 2011, organitza la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica/Agroecologia (SEAE). Aquest encontre compta amb la col·laboració de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València i d’altres institucions com l’Ajuntament de València i el d’Alaquàs, i ha estat inaugurat pel diputat Josep Bort, la regidora de Medi Ambient de València, Pilar Soriano, i Maria Dolores Raigón, representant de la SEAE.

 

El diputat Josep Bort ha remarcat durant la seua intervenció d’apertura del Congrés que “els horts ecològics urbans i periurbans estan cridats a complir funcions molt importants i beneficioses per a la societat, a més de millorar la qualitat de vida dels nostres municipis i ciutats”. “Hem de planificar els horts públics amb vistes a garantir el seu èxit d’acollida i aprofitar el seu màxim potencial com espais públics de referència”, ha continuat.

 

L’objectiu central d’aquest encontre, que es celebra els dies 18 i 19 de juny amb el lema “Ciutats que alimenten”, és actualitzar els coneixements en la matèria per tal de fomentar els projectes educatius i la visibilitat dels projectes agroecològics. A més, el congrés també constitueix una cita de referència per a l’intercanvi d’experiències i coneixements aplicats a l’agricultura urbana i periurbana ecològica, al temps que facilita el debat sobre els diferents usos i beneficis d’aquesta forma d’agricultura.

 

Segons ha afirmat Josep Bort, “l’agricultura dins de la realitat urbana és capaç de transformar fins i tot la forma en que ens relacionem les persones, i això ho canvia tot”. “La visió agronòmica ja no és suficient, és imprescindible la planificació dels horts amb criteris de composició paisatgística, economia, sostenibilitat, eficiència i usabilitat”, ha subratllat.

 

El programa d’aquestes jornades inclou diferents ponències i intervencions sobre la situació dels horts urbans a nivell internacional, la seua situació al context espanyol, les noves tendències en quant al planejament urbanístic i els horts urbans, la sobirania alimentària o els beneficis terapèutics dels horts. Així mateix, durant la vesprada del dia 19 els participants del congrés podran visitar els horts urbans d’Alaquàs i València per realitzar un taller pràctic i conèixer les experiències locals valencianes. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet