Versió per a imprimir

València s'ompli de danses, rondalles i més folklore del 25 d’abril al 20 de maig

  • Algirós, Benicalap, Patraix i el Centre Cultural La Beneficència epicentres de la festa del folklore
Imagen
07/04/2017

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València posa en marxa la segona edició de la Trobada de Folklore. El 25 d’abril, a les 19:30 hores, tindrà lloc la presentació-inauguració de les trobades i una audició dels alumnes de dolçaina del Conservatori Iturbi, sota la direcció de Xavier Richart.

 

La programació de 36 activitats a la ciutat de València es distribueixen als barris d’Algirós, Benicalap, Patraix i el Centre Cultural La Beneficència.

 

Algirós

 

- Divendres, 28 d’abril, a les 18.00 hores, taller de literatura infantil «Una estona amb els meus iaios», a càrrec de Marta Pereira, a la biblioteca Vicent Casp i Verger. Reserves, a la biblioteca d’Algirós, presencialment o a través del telèfon 963 301 473. Places limitades.

 

- Dissabte, 29 d’abril, a les 11:30 hores, animació de tabal i dolçaina a càrrec de Buf-Alí al mercat del Cabanyal. Per la vesprada, a les 17.00 hores, taller d’improvisació amb dolçaina -nivell avançat-, a càrrec de Pau Puig en la sala d’actes del Centre Municipal de Joventut d’Algirós. Reserves a través del correu-e labatliarespon@dival.es o a través del telèfon 963 882 525.

 

- Diumenge, 7 de maig, a les 11 hores, a l’esplanada exterior del Jardí d’Aiora, exhibició de dansa a càrrec dels grups L’Olivar, d’Alaquàs; Xafarnat, de Paterna; i Quadro de Balls de la Ribera. Per finalitzar hi haurà una dansà popular, amb la participació del grup de danses del Marítim.

 

- Diumenge, 7 de maig, també a les 11.00 hores, al encreuament del carrer dels Sants Just i Pastor, amb Humanista Furió –al costat del Jardí d’Aiora–, l’Agrupació de Falles de Camins al Grau organitza un matí de jocs tradicionals per als més menuts que jugaran al canut i la petanca.

 

Benicalap

 

- Divendres, 28 d’abril, a les 22.00 hores, al Multicentre Social Benicalap-Casa Caritat, concert de l’Orquestra de Pols i Plectre Nostra Senyora de Tejeda. Accés lliure. Aforament limitat.

 

- Dissabte, 29 d’abril,taller de manipulació i construcció de canyes de dolçaina -nivell bàsic, intermedi i avançat-, a càrrec de Pau Puig. Reserves: en el correu labatliarespon@dival.es o a través del telèfon 963 882 525.

 

- Dissabte, 29 d’abril, a les 11:30 hores, animació de tabal i dolçaina en el Mercat de Benicalap, a càrrec dels germans Llorca.

 

- Dissabte, 29 d’abril, a les 18:00 hores, jocs tradicionals al parc de Benicalap, a càrrec del Piló de Burjassot.

 

- Diumenge, 30 d’abril, a les 10:30 hores, cercavila pels carrers Marco Merenciano, General Llorens , Periodista Gil Sumbiela, Poeta Serrano Clavero, Agullent, l’Alber, Assutzena, Barx, Pintor Matarana, José Grollo, Plaça de l’Església, Juan de Encina, José Grollo, Toixa, Avinguda de Burjassot, Parc de Benicalap, i amfiteatre del Parc de Benicalap.

 

A les 11:30 hores, a aquest amfiteatre  tindrà lloc una exhibició de dansa els grups El Piló de Burjassot, Quiqueries i L’Aixovar. I posteriorment, a les 13.00 hores, a l’exterior de l’amfiteatre, junt al jardí d’inspiració hispà-àrab, se podrà participar en un taller de dansà i en la dansà popular.

 

Patraix

 

- Dissabte, 29 d’abril, a les 11:30 hores, animació de tabal i dolçaina al Mercat de Jesús, a càrrec de Valçaina.

 

A les 18.00 hores, a la plaça de Patraix, toc tradicional de campanes a l’Església Sagrat Cor de Jesús (Plaça Patraix). Els campaners faran l’explicació del toc.

 

A les 19.00 hores, a la mateixa Plaça de Patraix, el  grup la Carraspera farà una exhibició de dansa.

 

- Diumenge, 30 d’abril, a les 11:30 hores, a la Plaça de Patraix, actuació del Grup de danses Realenc de Picanya i el Grup de danses Saragüell. I posteriorment, taller de dansà a càrrec del grup de dances Sargantana, per a majors i menuts. I per a finalitzar el matí, dansà popular.

 

- Dissabte, 6 de maig, a les 17.00 hores, taller de manipulació de tabalet, a càrrec de Vicent Borràs, a la sala d’exposicions del Centre Cultural -biblioteca- de Patraix. Reserves: a través de labatliarespon@dival.es o del telèfon 963 882 525. Limitat a 20 places.

 

- Divendres, 12 de maig, a les 18.00 hores, a la Biblioteca de Patraix, taller d’animació lectora a càrrec de Serpentina Teatre. Reserves: directament en la biblioteca, presencialment o a través del seu telèfon, 963 577 694. Places limitades.

 

- Dissabte, 20 de maig, a les 18.00 hores, taller d’indumentària (nivell d’iniciació), a càrrec de Sargantana, al IES Patraix - Vicenta Ferrer Escrivà. Reserves: en el correu-e labatliarespon@dival.es o a través del telèfon 963 882 525.

 

La Beneficència

 

- Divendres, 28 d’abril, a les 19.00 hores, en la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia se presenta el llibre “¿A què juguem? (Els nostres jocs i joguets tradicionals)”, de Francesc Gisbert, Premi Bernat Capó 2012. Accés lliure. Aforament limitat.

 

- Divendres, 28 d’abril, a les 19:30 hores, en La Beneficència, Sala Alfons el Magnànim, concert de cor interpretat pel Nou Cor EOI València, Resonare Fibris i la Coral Font de Sant Lluís.

 

- Divendres, 28 d’abril, a les 19:30 hores, en el Conservatori Professional de Música, a la plaça Sant Esteve l’Orquestra de Pols i Plectre Abalsants de l’Alcúdia de Crespins ofereix un concert de pols i plectre.

 

- Dissabte, 29 d’abril, a les 18.00 hores, en el C.C. La Beneficència hi haurà un taller de dansà a càrrec del grup Alimara. Reserves: en el correu labatliarespon@dival.es o a través del telèfon 963 882 525.

 

- Diumenge, 30 d’abril, a les 11:30 hores, teatre infantil en La Beneficència amb l’espectacle “La glüps band”, de Produccions Scura. Reserva d’entrades: en el vestíbul de La Beneficència, de dimarts a diumenge, de 10 a 20 h, o bé a través de la web www.360valenciacultural.es.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet