Versió per a imprimir

Vallada activarà l'agricultura i la ramaderia ecològiques amb l'ajuda d'un postgraduat de la Diputació

  • El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, rep l'alcaldessa del municipi, María José Tortosa, per a conéixer el projecte, que presentaran al programa provincial de Gestió del Talent
  • El municipi també prepara, amb altres municipis de la Costera, un projecte europeu per a connectar la comarca amb una ruta no motoritzada
Bartolomé Nofuentes con la alcaldesa de Vallada.JPG
16/08/2016

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, s'ha reunit amb l'alcaldessa de Vallada, María José Tortosa, qui li ha presentat dos projectes que el municipi desenvoluparà per a «crear un poble ecològic que respecte el medi ambient convertint l'agricultura i la ramaderia en ecològiques i amb una ruta no motoritzada que connectarà la comarca» —en paraules de l’alcaldessa.

 
Bartolomé Nofuentes ha dit que les propostes de Vallada «tenen els ingredients per a participar en el programa provincial de Gestió del Talent i per a rebre fons europeus». El diputat de Projectes Europeus ha instat Tortosa a detallar els dos projectes i li ha traslladat que en el departament que dirigeix en la Diputació «coŀlaborarem amb Vallada per a començar a treballar i desenvolupar aquestes idees».

 

María José Tortosa ha explicat al diputat provincial el seu interès per comptar amb un postgraduat del programa de Gestió del Talent, en el qual la Diputació  invertirà més de 3 milions d'euros per a activar l'agricultura i la ramaderia ecològiques a Vallada. «Ens agradaria que un tècnic especialista jove posara en marxa el projecte treballant al costat dels agricultors per a crear un sistema de producció ecològica que òbriga camí a la creació de nous llocs de treball relacionats amb la producció i la comercialització de productes ecològics a Vallada» —ha dit.


L'alcaldessa del municipi també ha destacat que aquest projecte «és sostenible perquè permetrà la creació d'una cooperativa local per a vendre les fruites i les verdures ecològiques i llet i tots els derivats, cosa que repercutirà enormement en el mercat de treball de Vallada». Tortosa ha reconegut «l'ambició d'aquest projecte, en el qual estem pensant des de fa molt temps, però ens faltaven els recursos per a començar-lo, per això agraïm a la Diputació aquesta oportunitat».

 

Ruta no motoritzada amb fons europeus
En la reunió que María José Tortosa ha mantingut amb Bartolomé Nofuentes, també ha presentat el projecte que Vallada, al costat de Moixent, Montesa, la Font de la Figuera, l’Alcúdia i Canals, enviarà a Brusseŀles per a crear una ruta no motoritzada que connecte uns quants municipis de la Costera amb l'ajuda de fons europeus. «Volem aprofitar els camins existents per a fer una via d'intercomunicació perquè els veïns puguen passejar, fer esport i anar amb bicicleta d'un municipi a un altre sense córrer riscos» —ha dit Tortosa, que també ha informat que «falta confirmar alguns detalls, però el pròxim mes de setembre estarem preparats per a enviar la nostra proposta a la Unió Europea i buscar socis en altres països».

 

A banda d'aquest projecte de caràcter comarcal, cada municipi podrà desenvolupar projectes propis que complementen l'actuació conjunta. En el cas de Vallada, l'alcaldessa ha expressat la seua intenció de fer del municipi una zona de vianants. «En l'Ajuntament volem donar prioritat als vianants en tots els carrers perquè vinguen ací a passejar i deixen arrere l'estrès de la gran ciutat» —ha dit Tortosa. L’alcaldessa de Vallada ha dit que aquesta actuació «permetrà reduir les emissions de CO2 i millorar el benestar dels veïns. Anem cap a un poble ecològic, amb una producció agrícola i ramadera ecològiques i un camí no motoritzat que contaminarà menys, i convidem tots els municipis que vullguen unir-se a aquestos projectes sostenible» —ha conclòs María José Tortosa.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet