Versió per a imprimir

Vallés garanteix el manteniment dels serveis essencials del municipi amb ajuda de la Diputació

  • Una subvenció de la institució que presideix Jorge Rodríguez ha possibilitat contractar dos persones a mitja jornada per a fer faenes de neteja viària i reparacions
  • L’Ajuntament destinarà els 104.156 euros rebuts del PPOS i el PIFS a millorar el parc infantil, la piscina i uns quants carrers
20161213_145658.jpg
15/12/2016

El municipi de Vallés, en la comarca de la Costera, és un dels més xicotets de la província. Amb una població de 164 habitants, l’Ajuntament té un pressupost anual escàs, més de la mitat del qual està compromès per dos préstecs. Aquesta situació faria pràcticament impossible afrontar el manteniment bàsic dels serveis essencials del municipi si no fóra per les ajudes que el consistori rep cada any de la Diputació de València. Aquestos diners arriben principalment amb els plans provincials, la dotació global dels quals ha augmentat molt els dos darrers anys gràcies als nous Plans d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), que han suposat per a Vallés 50.000 euros el 2015 i 31.992 el 2016. A més, ha augmentat la partida destinada al Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS). D'aquesta manera, Vallés ha passat de rebre una mitjana de 33.500 euros anuals per a obres fins al 2014 a 104.156 el 2016, cosa que ha permès planificar i dur a terme actuacions d'adequació d’uns quants carrers i places, crear noves zones d'aparcament, desenvolupar projectes de millora i ampliació de serveis en la piscina, el parc infantil o la pista esportiva, reparar xarxes de subministraments i millorar sistemes de reg, entr altres.

 

A més d'aquestos diners, l'Ajuntament de Vallés ha rebut una subvenció addicional de 14.000 euros per a donar resposta a les necessitats de manteniment i despeses ordinàries a què no es pot fer front amb els plans provincials. Com traslladà l'alcalde de Vallés, José Javier Sisternes, al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en una de les seues primeres reunions, «els ajuntaments havem d'agarrar els problemes d'arrel i solucionar-los, però en els municipis més xicotets costa molt mantindre aquest tipus de gastos». Concretament, aquesta ajuda ha permés que l’Ajuntament puga continuar contractant dos persones a mitja jornada per a fer la neteja i el manteniment de la via pública i petites reparacions en edificis i instaŀlacions municipals.

 

Per a Jorge Rodríguez, «el cas de Vallés posa de manifest la vertadera raó de ser de la Diputació de València, que és donar suport als ajuntaments en l'atenció de les necessitats dels veïns dels municipis. En aquest sentit, estarem sempre al costat dels ajuntaments de la província i els seus alcaldes per a ajudar-los a arribar a on ells no puguen amb els seus mitjans».

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet