Versió per a imprimir

Vesprada èpica de Francisco Damas en el seu debut amb picadors

  • Esta vesprada seran Jorge Expósito i Aitor Darío, 'el Gallo', els protagonistes de la correguda de jònecs d’Algemesí
Francisco Damas després de tallar la primera orella
24/09/2012

 

L’alumne de l’Escola de Tauromàquia de València Francisco Damas debutà amb picadors ahir diumenge, 23 de setembre, en la fira d’Algemesí amb jònecs de Javier Molina.

 

El torejador de jònecs valencià va marcar una vesprada plena d’entusiasme per als presents, ja que després del contratemps patit pel seu company de cartell, Cayetano García, en el primer jònec, Damas es féu càrrec dels dos del seu lot i els dos de García.

 

Actitud de torero

 

Francisco Damas isqué a coll per la porta gran d’Algemesí; va tallar una orella al primer de la vesprada i una altra al que la tancava.

 

El major sobresalt fou en el tercer jònec de la vesprada, que voltejà Francisco Damas deixant-lo quasi inconscient i malparat després del gran volantí del qual es va reposar amb molt de punt d’honor.

 

Les ganes de triomfar en el seu debut van fer que Damas ho donara tot en el toreig amb uns jònecs complicats però en els quals predominà el torero mostrant una gran casta.

 

El director de l’Escola, Manuel Carrión, ha destacat que «Francisco Damas donà el millor que té. Més enllà d’exquisiteses o qüestions tècniques, en una correguda de jònecs difícil cal destacar el mèrit que tingué de sobreposar-se i donar una gran talla de raça».

 

A partir d’eixe moment, com figura en el reglament de l’Escola de Tauromàquia de València, després de debutar amb picadors, Damas deixarà de formar part de la disciplina d’este centre per a seguir la seua carrera en els bous.

  

Jesús Duque prosseguix la seua carrera a bon pas

 

L’exalumne de l’Escola de València Jesús Duque obrí la sèrie de corregudes de jònecs d’Algemesí d’enguany tallant una orella al primer del seu lot i podria haver eixit per la porta gran, però després d’una bona faena perdé l’opció d’orella en fallar amb la rematada en el seu segon jònec.

 

Hui, vesprada de l’Escola de Tauromàquia de València

 

Esta vesprada seran Jorge Expósito i Aitor Darío, el Gallo, els protagonistes de la correguda de jònecs d’Algemesí amb jònecs de Gabriel Rojas. En este festeig estaran acompanyats de Tiago Santos, de l’escola de Vila Franca de Xira (Portugal), dins del conveni d’intercanvis de la Federació d’Escoles Taurines. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet