Versió per a imprimir

Vesprada triomfal d’Expósito i del Gallo a Algemesí

  • La plaça s’omplí per a recolzar el torejador de jònecs local, Jorge Expósito, que isqué al be amb el Gallo
Jorge Expósito i el Gallo eixint al be a Algemesí
25/09/2012

 

L’alumne de l’Escola de Tauromàquia de València, Jorge Expósito, nascut a Algemesí, on va torejar la vesprada d’ahir, féu renou al seu poble.

Anhelava que arribara la vesprada de la correguda de jònecs en què actuaven joneguers de l’escola i en la qual la direcció del centre havia decidit incloure’l. Després d’una temporada plena de corregudes de jònecs i de classes pràctiques, Expósito estava disposat a donar-hotot i les coses li vingueren de cara.

Els jònecs de Gabriel Rojas van donar bon joci el torejador de jònecs local els va tallar tres orelles (una al primer, després de sentir un avís, i dos al segon del seu lot), i va eixir per la porta gran acompanyat del seu company de l’escola, Aitor Darío, el Gallo, que va tallar una orella a cada un dels jònecs que li varen tocar ensort.

El Gallo lluí una exceŀlent talla fent gala d’un toreig de molt de gust i toreria. Hagueren d’atendre’l a causa d’un fort capgirell en el segon del seu lot i passà a la infermeria, d’on va eixir per a donar mort al seu jònec davant l’entusiasme del públic, malgrat l’agafada tan aparatosa en la qual quedà inconscient i amb contusions, i de la qual hui està recuperat i satisfet per la faena que féu.

El director de l’Escola, Manuel Carrión, va comentar en finalitzar la festa que «ha sigut una vesprada esplèndida perquè els dos alumnes han pogut mostrar les qualitats que tenen i s’han donat les condicions perquè pogueren lluir-se i oferir una bona vespradaal públic, que ha rebut el festeig amb tant d’acolliment».

«Esta és una de les vesprades que servix d’exemple als xavals que volen dedicar-se al món del bou perquè vegen com cal anar treballant des dels primers passos per a intentar fer bé les coses i arribar al més alt possible» —va afegir Carrión.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet