Versió per a imprimir

Vint grups participaran en el «Sona la Dipu amb música, balls i cançons tradicionals 2015»

  • Catarroja, Manises, Canals i València acolliran les proves semifinals del certamen de folklore de la Diputació
Final Sona la Dipu 2014
12/05/2015

Un total de 20 grups, procedents de València ciutat i de les comarques de l’Horta, Requena-Utiel, la Ribera, el Camp de Túria, la Vall d’Albaida, Valle d'Aiora, la Costera i la Safor, es disputaran els primers premis de la tercera edició de «Sona la dipu amb música, balls i cançons tradicionals 2015» que se celebrarà del 16 de maig al 12 de setembre.

 

Com en anys anteriors, el festival concurs es desenvoluparà en dues fases, semifinals i final. En les semifinals participaran tots els grups inscrits distribuïts en les quatre proves que s'organitzaran a Catarroja, Manises, Canals i una quarta seu pendent de confirmació. Els dos millors grups de cada seu passaran a la final que se celebrarà el 12 de setembre al Teatre Principal de València.

 

Quatre semifinals

 La primera semifinal serà dissabte que ve, 16 de maig, a les 19:00 al Teatre Auditori de Catarroja i concursaran el Grup de Danses d’Ontinyent, La Xicalla de Catarroja, El Drac Alat de València, Cantares Viejos de Requena i el grup L’Olivar de la Unió Musical d'Alaquàs.

 

L'Auditori Germanies de Manises serà la seu de la segona semifinal el 30 de maig en la qual competiran La Senyera de València, el Grup de Ball Quiqueries de València, Safor i Festa de Gandia, Xafarnat de Paterna i La Carraspera de València.

 

En la tercera semifinal, l'amfitrió de la qual està pendent de confimación, participaran Les Folies de Carcaixent, Grup i Rondalla Repicó de Manises, Grup de Danses Azahar de València, El Tossal de Llíria, i El Piló de Burjassot.

 

Les semifinals conclouran en la Casa de Cultura de Canals amb l'actuació del Grup de Danses Canyamars de Canals, Rondalla Cor i Grup de Ball de Cofrents, Grup de Danses Realenc de Picanya, Grup de Danses de Montcada i Grup de Danses de Moixent.

 

Prova final en el Teatre Principal de València

 

La prova final consistirà en l'actuació dels grups seleccionats en les proves semifinals i el jurat concedirà tres premis atesa la millor puntuació que reba cada grup.

 

El guanyador del primer premi s’endurà 2.500 euros, el segon 1.500 euros i el tercer 900 euros, a més de les corresponents plaques commemoratives de la Diputació i de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

 

Valoració positiva de danzantes mixts

 

El jurat valorarà l'actuació dels grups en tots els seus elements, incloent l'autenticitat, l’execució musical, l'ocupació d'instruments propis, la indumentària apropiada d'home i dona, i la incardinació perfecta de tots estos ingredients, valorant positivament que les parelles en la seua majoria estiguen compostes per balladors mixtos.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet