Versió per a imprimir

Vora 10.000 turistes han reciclat 5.000 quilos de ferralla electrònica en l’Ecovitrum d'estiu

  • Veïns i visitants de Cullera, Piles, Xeraco, Miramar i Puçol han practicat en els tallers de recuperació de deixalles electròniques de la Diputació de València
La fira va acollir jocs, pinta-cares i animació de carrer
27/08/2012

 

Com transformar un vell televisor en taulellets o convertir un aparell electrònic en un joguet són només algunes de les activitats que, gràcies a la campanya Ecovitrum, han realitzat este estiu prop de 10.000 banyistes de les platges de Cullera, Miramar, Piles, Xeraco i Puçol

 

Este projecte mediambiental, que busca sensibilitzar sobre el reciclatge d'aparells elèctrics i informar sobre la correcta retirada de deixalles, arrancà a Cullera el 20 de juliol i posà el punt final dissabte passat a Puçol, on centenars de xiquets i majors van acudir a la plaça Rosa del Vents amb antics mòbils, velles calculadores i altres aparells per a rebre un regal a canvi.

 

A més, a tots els turistes i veïns que es van acostar al passeig marítim se'ls va brindar l'oportunitat de participar en tallers per a elaborar joguets i granadura utilitzant residus. A més, també hi hagué jocs, pinta-cares i animació de carrer.

 

La fira mediambiental de la Diputació de València, que ha recorregut este estiu la costa valenciana, ha reciclat prop de 5.000 kg de petits aparells elèctrics i electrònics, que es traslladaran a plantes de tractament per al desmuntatge i posterior reutilització dels seus components.

  

Evitar males pràctiques

 

L'objectiu de la campanya és conscienciar residents i turistes sobre la importància del reciclatge informant dels mitjans existents i evitant alhora males pràctiques en la gestió d'estos residus, com el depòsit d’aparells elèctrics i electrònics en els contenidors de residus urbans o els abocaments incontrolats en terrenys abandonats.

 

Ecovitrum ha explicat als turistes i residents quins són els diferents canals per a la retirada correcta dels aparells elèctrics i electrònics en desús incidint en la idea que, si deixem estos productes en desús en els punts autoritzats, podran reciclar-se i evitar que contaminen el medi ambient. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet