Versió per a imprimir

Alcàntera del Xúquer rebaixa alguns trams de voreres i canvia la reixa metàl·lica del poliesportiu

  • El municipi de la Ribera Alta disposarà de 26.000 euros de la Diputació de València per a escometre obres urgents
  • El Pla d'Actuacions Programades (PAP) de la corporació incrementa el seu pressupost i aconseguix els catorze milions per al període 2014-2015
05/06/2015

Alcàntera del Xúquer disposarà de 26.000 euros d'ajudes econòmiques, que la Diputació de València destina al Pla d'Actuacions Programades (PAP) 2014-2015, per a escometre obres de caràcter urgent o necessari.

 

La subvenció ha anat destinada a tres tipus d'actuacions que pretenen millorar el municipi.

 

D'una banda, «alguns trams de les voreres es rebaixaran perquè la gent amb mobilitat reduïda puga pujar sense cap problema», ha explicat l'alcaldessa de la localitat, Teresa Perucho, qui ha afegit que «esta reducció no es farà en totes les voreres, només en les que es puga».

 

D'un altre, el poliesportiu municipal també patirà canvis. «La reixa de tela metàl·lica que envolta la piscina serà substituïda per una més forta perquè la gent no puga botar», ha comentat l'edila. «A més, l'ajuntament vol posar una porta que separe la pista de futbet de la de frontó per a poder tancar i aïllar qualsevol d'elles si fóra necessari. Quant al poliesportiu, l'última obra consistix a arreglar la porta principal».

 

Finalment, segons ha comentat la regidora Perucho, «també volem llevar la porta del cementeri per a poder restaurar-la i col·locar-la una altra volta després de reparar-la»:

 

Els treballs de substitució començaran després d'eleccions», ha dit Perucho.

 

En canvi, per a iniciar l'acció en la piscina s'esperarà que concloga el període estival, pel fet que a l'estiu és molt utilitzada pel veïnat d'Alcàntera del Xúquer.

 

Encara que la decisió de realitzar estes actuacions ha sigut per part de l'ajuntament, sempre «s'ha escoltat tot el que han dit els veïns», ha conclòs Teresa Perucho.

 

Catorze milions per al PAP

 

L'objectiu que perseguix el PAP és «intentar pal·liar la delicada situació econòmica que patixen les arques municipals de la província actualment, per mitjà de la cooperació econòmica de la corporació provincial en els projectes més ineludibles dels ajuntaments, a fi de garantir l'adequada prestació de servicis a la ciutadania», segons el diputat de Cooperació Municipal, Juan José Medina.

 

En este sentit, la Diputació ha decidit incrementar en quatre milions d'euros en total (dos per exercici) el pressupost del programa, que enguany ha passat a ser biennal com a part del Plans d'Inversió i Ocupació dissenyats per la institució provincial per al període 2014-2015. D'esta manera, dels cinc milions d'euros anuals que es destinaven a este pla, la corporació ha determinat set per any, la qual cosa suma un total de catorze milions per a l'esmentat bienni.

 

El requisit per a beneficiar-se del programa consistix a formar part d'aquells municipis i entitats locals amb menys de 50.000 habitants.

 

Obres per a millorar la qualitat de vida

 

Les obres subvencionades són actuacions de nova planta o reparacions i renovacions d'infraestructures ja existents, per a l'eliminació de barreres arquitectòniques, ordenació del trànsit o obres relacionades amb el cicle hidràulic. 

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet