Versió per a imprimir

El nou número de l'Aula de Lletres Valencianes aborda el valencià contemporani

  • La Institució Alfons el Magnànim edita el segon volum de la «Revista Valenciana de Filològia»
09/10/2013

La Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València ha editat el segon número de la publicació anual Aula de Lletres Valencianes. Revista Valenciana de Filologia dirigida per Abelard Saragossà.

 

La revista va nàixer fa una any amb l'objectiu d'arreplegar la tradició de la Taula de Lletres Valencianes dels anys 30 i de la Revista Valenciana de Filologia, publicada per la IAM des de 1951 fins als anys 80, i ser un pont comunicatiu entre els que normativitzen el valencià, els que l'ensenyen i els que l'aprenen.

 

Aula de Lletres Valencianes.Revista Valenciana de Filologia compta amb un consell de redacció integrat per sis professors universitaris: Maria Isabel Guardiola, Ximo López, Antoni López, Josep À. Mas, Manuel Sifre i Jaime Siles. A més, la publicació disposa d'un consell assessor format per 14 professors procedents, entre altres universitats, de Mallorca, Catalunya, Suïssa, Àustria i Anglaterra.

 

En els sis apartats d'este segon número s'aborda, entre altres temes, el procés educatiu de Bolonya, el disseny en Secundària d'una unitat temàtica sobre músiques del món, l'estudi de la paraula ‘aixovar’ o una crítica literària sobre l'aigua en les cançons de Raimon.

 

La publicació arreplega també un article d'Alexandre Ordaz, de la Universitat de València, que advoca pel diàleg entre l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i Lo Rat Penat i la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana per a iniciar un camí cap al consens valencià.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet