Versió per a imprimir

Grau: «El 2014 presentem un certamen innovador de bandes i recuperem les classes magistrals de l’Iturbi»

  • Cristóbal Grau, diputat de Teatres i Música: «En els pressupostos s’arreplega el compromís de la Diputació amb les societats musicals, que rebran més de 3 milions d’euros»
  • El Teatre Escalante buscarà noves fórmules per a continuar sorprenent i iŀlusionant el seu públic exigent
Cristóbal Grau
19/01/2014

La delegació de Teatres i Música de la Diputació de València adoptarà el 2014 diversos canvis en la programació de les seues activitats després de l’aprovació definitiva del pressupost general de l’any. Els principals canvis són la incorporació d’una nova categoria especial en el certamen provincial de bandes de música i la recuperació de les «màster class» de l’Iturbi.

 

«En tots els elements de la delegació tenim exceŀlents projectes i el compromís pressupostari de portar-los avant», ha comentat el diputat provincial Cristóbal Grau, responsable de la delegació de Teatres i Música.

 

La delegació dirigida per Cristóbal Grau té les competències de gestió del Teatre Escalante, el Festival de Pirotècnia de la Diputació de València, el Certamen Provincial de Bandes, el Concurs Internacional de Piano José Iturbi i l’edició de partitures de compositors valencians així com la gravació i edició d’un disc compacte amb les peces musicals editades.

 

Compromís amb les societats musicals

Segons Grau, «en els pressupostos s’arreplega el compromís de la Diputació amb les societats musicals, que rebran més de 3 milions d’euros». «Tinc l’honor i el privilegi de treballar amb un dels elements que més ens distingixen en la cultura valenciana, les nostres bandes de música, i estic molt satisfet que la Diputació traduïsca eixe compromís en el suport pressupostari que ha consignat per al 2014», ha afegit el diputat.

 

Lluny de disminuir les aportacions a les bandes de música, «hem aconseguit una major aportació per a poder portar avant el certamen provincial junt amb programes tan interessants com l’edició de partitures, l’entrega d’instruments, que realitzarem a final d’any, les ajudes per a escoles d’educands, instaŀlacions i concerts», ha explicat Cristóbal Grau.

 

Classes magistrals per a pianistes

Un altre dels punts destacats per Grau per a enguany és la recuperació de les classes magistrals de perfeccionament per a pianistes, o «màster class», organitzades en els exercicis en què no hi ha concurs Iturbi. En estos cursos soŀliciten la seua participació alumnes procedents de tot el món que ja tenen un nivell professional molt alt.

 

Suport a la indústria pirotècnica valenciana

Cristóbal Grau ha destacat que el Festival de Pirotècnia organitzat per la Diputació de València «ha de ser útil per al sector». En este sentit, Grau ha recordat que «seguirem en la línia d’estendre la seua celebració, perquè no siga una cosa exclusiva només al 9 d’Octubre i volem introduir algunes novetats que anirem contant al llarg de l’any».

 

Innovació i iŀlusió al Teatre Escalante

El Centre Teatral Escalante compta enguany amb una consignació d’1.274.827 euros, una xifra sensiblement superior als 1.228.060 atorgats el 2013.

 

Segons Grau «el pressupost atorgat permetrà potenciar l’aposta pel teatre valencià, amb produccions pròpies, com la pròxima estrena –el 21 de gener– de L’Home Invisible, de La Pavana, i reforçar el vessant formatiu i pedagògic de l’Escola de l’Escalante».

 

«L’Escalante té un públic molt exigent i hem de presentar un bon producte. Cada any hem de ser capaços d’innovar i iŀlusionar el públic; per això confiem en les companyies valencianes i en els seus professionals, que ja han demostrat la seua capacitat per a innovar i suggerir productes d’èxit, com ja hem tingut ocasió de comprovar amb la recent estrena de Cyrano de Bergerac, producció amb què obrírem esta temporada 2013-2014», ha conclòs el diputat provincial de Teatres i Música.

Declaracions de Grau
Declaracions de Grau
Imàtgens de l'entrevista
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet